Ulkomuseoalueen kunnostuskuvaa

Navigaatiovalikko

Ulkomuseoalueen kunnostus

Ulkomuseoalueen kunnostus

 

Lieksan kaupungin omistama Pielisen museo on Suomen toiseksi suurin ulkomuseo. Rakennuskanta on poikkeuksellisen runsas ja esineistö on rikas ja monipuolinen.  Lieksanjoen rannalle Pappilanniemelle on siirretty 60- ja 70-luvulla yli 70 vanhaa rakennusta Pielisen Karjalasta, pääasiallisesti Lieksan alueelta. Vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvulta.

Vuosien varrella Pielisen museon huonokuntoisia ja osittain vaurioituneiden kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja rakenteita on täytynyt korjata. Rahoitusta on saatu tähän eri lähteistä. Viime vuosina huomattavina rahoittajina ovat olleet Euroopan aluekehitysrahasto ja Metsämiesten Säätiö.

Korjauksen tavoitteena on arvokkaan museoalueen säilyttäminen merkittävänä kulttuuriperintönä tuleville sukupolville sekä itäsuomalaisen perinteisen rakennuskulttuurin tutustumiskohteena matkailijoille ja paikallisille asukkaille.


Kesällä 2019 kunnostetaan Metsämiesten Säätiön myöntämän avustuksen turvin savotan sauna, ampari ja Sarvijoen uittomajojen pärekatot.

Vuosi 2019

Vuosi 2016

Vuosi 2014

Vuosi 2013

Vuodet 2009-2011

Vuodet 1997-2008