Ulkomuseoalueen kunnostuskuvaa

Navigaatiovalikko

Ulkomuseoalueen kunnostus

Ulkomuseoalueen kunnostus

 

Lieksan kaupungin omistama Pielisen museo on Suomen toiseksi suurin ulkomuseo. Rakennuskanta on poikkeuksellisen runsas ja esineistö on rikas ja monipuolinen.  Lieksanjoen rannalle Pappilanniemelle on siirretty 60- ja 70-luvulla yli 70 vanhaa rakennusta Pielisen Karjalasta, pääasiallisesti Lieksan alueelta. Vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvulta.

Vuosien varrella Pielisen museon huonokuntoisia ja osittain vaurioituneiden kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja rakenteita on täytynyt korjata. Rahoitusta on saatu tähän eri lähteistä. Viime vuosina huomattavina rahoittajina ovat olleet Euroopan aluekehitysrahasto ja Metsämiesten Säätiö.

Korjauksen tavoitteena on arvokkaan museoalueen säilyttäminen merkittävänä kulttuuriperintönä tuleville sukupolville sekä itäsuomalaisen perinteisen rakennuskulttuurin tutustumiskohteena matkailijoille ja paikallisille asukkaille.


Kesällä 2016 kunnostettiin Metsämiesten Säätiön myöntämän avustuksen turvin Talviaisjoen Salpion metsäkämpän kolmiorimahuopakatto.