Museon kuva

Navigaatiovalikko

Pielisen museo

Pielisen museo

Pielisen museo sijaitsee kauniissa Lieksanjoen maisemissa Pappilanniemessä. Museon näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan ja erityisesti Lieksan ja Pielisjärven historiasta. Paikallisen rakennusperinteen ja historian lisäksi museon painopisteenä on metsätyökulttuurin tallentaminen.

Museon päärakennus on ympäri vuoden avoinna ja siellä on kattavan perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Kesäisin avoinna on suuri ulkomuseo, jossa on mm. kolme pihapiiriä rakennuksineen eri vuosisadoilta, Myllytermä, metsä- ja uittotöitä esittelevä Savotaranta, jyvämakasiini, vankitupa, partiomaja ja maatalousosasto.
 

------------------------

 

TALVIAUKIOLOAJAT (16.9.–14.5.)

Talvella vain sisänäyttelyhallit avoinna

16.9.–14.5. ti-pe klo 10–15. Lisäksi joka kuukauden toinen lauantai eli 12.2.2022, 12.3.2022, 9.4.2022 ja 14.5.2022 k1 klo 10-15.

Pääsymaksut:

Aikuiset 3,50 €, opiskelijat, eläkeläiset ja ryhmät 2,50 € / henkilö. Alle 18-vuotiaat ei pääsymaksua. Talvikauden keskiviikot (16.9.–14.5.) ovat pääsymaksuttomia.

Opastukset:

  • Museon henkilökunnan pitämä ryhmäopastus 40 €/tunti museon aukioloaikana. Kielilisä 5 €/tunti.
  • Museon henkilökunnan pitämä ryhmäopastus 50 €/tunti museon aukioloaikojen ulkopuolella. Kielilisä 5 €/tunti.
  • Lieksan Matkailuoppaat ry:n opastukset veloittavat opastusmaksun oman hinnastonsa mukaisesti. Ryhmäopastukset on varattava etukäteen.

 

Tervetuloa museoon – turvallisesti

Epidemiatilanteesta johtuen kiinnitämme huomiota turvalliseen museovierailuun: 

Muistetaan noudattaa yleisiä koronaohjeita; käsihygienia, turvavälit ja tulethan museoon vain terveenä. Näin voimme yhdessä huolehtia siitä, että museo pysyy auki myös jatkossa!

Museo lipunmyynnin yhteydessä on tarjolla käsidesiä. 

Henkilökuntamme pitää maskeja – pidäthän Sinäkin! Pyydämme jokaista yli 12 vuotta täyttänyttä käyttämään kasvomaskia. Jäikö maski kotiin? Voit ostaa kertakäyttöisen kasvomaskin lipunmyynnistä hintaan 0,50 €.

 

Tervetuloa!

 

Lisätietoa:

Katso lisätietoa, kuten yhteis- ja kausilippujen hinnat sekä ryhmäopastusten hinnat, täältä.

Pielisen museon facebook

PTV-sisältö

Museopalvelut

Pielisen museo on monipuolinen ulkomuseo, joka sijaitsee Lieksan keskustan lähellä (Pappilantie 2). Alueelta löytyy mm. vanhoja pihapiirejä, laaja metsätyöosasto Savotaranta metsätyöhön liittyvine rakennuksineen, myllyjä, vankitupa, partiomaja ja suuri kunnan jyvämakasiini. Museon päärakennuksessa on paikallishistoriaa esittelevä perusnäyttely ja kesäisin avoinna oleva viihtyisä kahvila.


Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen (1915-2001) taiteilijakoti, ateljee, galleriakahvila sekä Eva Ryynäsen suunnittelema Paaterin kirkko sijaitsevat Vuonisjärvellä noin 27 kilometrin päässä Lieksan keskustasta. Tämä luonnonkauniissa ympäristössä oleva kohde muodostaa vaikuttavan kokonaisuuden, jossa taiteilijan kädenjälki näkyy vahvana.

Palvelupaikat

  • Paateri
  • Paateri 21
  • 81560 Vuonisjärvi