Partalanmäen päiväkoti

Navigaatiovalikko

Partalanmäen päiväkoti

Partalanmäen päiväkoti

Tervetuloa Partalanmäen päiväkotiin!

Partalanmäen vuorohoitopäiväkoti sijaitsee n. 1.3 km päässä Lieksan keskustasta. Päiväkodin lähiympäristössä on leikkipuistoja, kaupunkimetsää ja puisto-alueita. Myös jäähalli, urheilukenttä, uimahalli, kirjasto sekä liikuntahalli sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä.

Päiväkoti on aloittanut toimintansa 1983. Tilojen peruskorjaus on valmistunut keväällä 2011. Päiväkodissamme on kolme ryhmää 1 – 5 vuotiaille lapsille. Esiopetusryhmä toimii Keskuskoulun tiloissa, os. Koulukatu 16.

Päiväkodissamme toteutuu varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden (2016) ja Lieksan paikallisen varhaiskasvatussuunnitelman (2017) mukainen toiminta ryhmien omien suunnitelmien ja vahvuuksien mukaisesti. Esiopetusryhmässä toiminta toteutuu Esiopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti (2016).

Toiminnan pedagogisuus ja monipuoliset työtavat ovat tapa toteuttaa lapsilähtöistä toimintaa. Toimintakulttuurin kehittäminen muuttuvien tilanteiden mukaan on päiväkodissamme keskeistä. Erityisesti pohditaan leikin ja vuorovaikutuksen mahdollisuuksia ja niiden toteutumista, osallisuutta ja tasa-arvoa. Yhteistyö huoltajien kanssa pyritään pitämään toimivana ja luottamuksellisena. Monialainen yhteistyö on tärkeä osa arkea.

 

Vuorohoito

Vuorohoito

Kaikissa Partalanmäen päiväkodin ryhmissä on hoidossa vuorohoitoa tarvitsevia lapsia. Vuorohoito on iltaisin klo 16.30 jälkeen, aamuisin ennen klo 6.30, öisin sekä viikonloppuisin järjestettävää päivähoitoa vuorotyötä tekevien huoltajien lapsille.

Ilta-, yö- ja viikonloppuhoitoa järjestetään vain perheen todellisen hoidontarpeen mukaan. Jos vuorohoidontarve peruuntuu syystä tai toisesta (esim. lapsen sairastumisen tai vanhemman työvuoron muutoksen vuoksi), ei lasta tuoda vuorohoitoon. Muutoksista tulee aina ilmoittaa mahdollisimman pian päiväkotiin.

Keskuskoululla, varhaiskasvatuksen esiopetusryhmässä (Esikot) olevien lasten vuorohoito toteutuu Partalanmäellä. Lapset siirtyvät vuorohoitoon Keskuskoululta taksilla etukäteen sovitusti. Aikainen aamuhoito toteutuu Keskuskoululla hoitoaikavarausten mukaan.

Vuorohoidon järjestämisestä sovitaan etukäteen huoltajien kanssa. Huoltajat varaavat lastensa vuorohoidon tarpeet DaisyNetissä kolmen viikon varausjaksoissa ennen uuden suunnitelmajakson alkua.

 

Partalanmäen päiväkodin yhteystiedot

Yhteystiedot

Partalanmäen päiväkoti Jokikatu 1, 81700 Lieksa
Menninkäiset p. +358 40 1044 145
Peukaloiset p. +358 40 1044 884
Pillipiiparit p. +358 40 1044 146
Esiopetus ja osapäivähoito Koulukatu 16 p. +358 40 1044 874
Lilliputit Moisionkatu 15 81700 Lieksa +358 40 1044 105

PTV-sisältö

Partalanmäen päiväkoti

Palvelun kieli: suomi.

Käyntitiedot