Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa todettu yksi koronavirustartunta ja useampia altistumisia virukselle (22.9.2020)

Lieksassa todettu yksi koronavirustartunta ja useampia altistumisia virukselle (22.9.2020)

Kaupungin valmiusryhmä kehottaa lieksalaisia noudattamaan annettuja koronaohjeita ja pysymään rauhallisina

 

Lieksassa on todettu koronavirustartunta ja useampia virukselle altistuneita. Siun soten mukaan ensimmäinen tartunta todettiin myöhään maanantai-iltana 21.9.2020. Henkilön lähikontaktit on kartoitettu, ja heihin on oltu suoraan yhteydessä. Tartunnan alkuperä ei ole vielä tiedossa, vaan jäljitystyö on kesken.

Tällä hetkellä selvitykset keskittyvät Binderholz Nordic Oy:n tehtaalle Lieksassa. Koronavirustestejä on otettu useilta oireilevilta henkilöiltä ja on mahdollista, että tartuntoja paljastuu lisää. Siun sote on ollut suoraan yhteydessä tiedossa oleviin altistuneisiin, ja tehtaan johto on puolestaan informoinut työntekijöitään sekä ryhtynyt välittömiin varotoimiin työpaikalla.

-Uutinen on valitettava, muttei mitenkään yllättävä, summaa tilannetta Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kaupungin ja Siun soten valmiusryhmän puolesta. -Koronaan sairastuneiden määrä Pohjois-Karjalassa on ollut alhaisempi kuin muualla Suomessa, ja on ollut odotettavissa, että sairastuneiden määrä lisääntyy myös Itä-Suomessa.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 23.9., jolloin käydään läpi yhdessä Siun soten kanssa tilannekuva ja sen edellyttämät toimenpiteet. -Toivomme kuntalaisilta rauhallisuutta tilanteen tässä vaiheessa. Tärkeää on, että kaikki noudattavat annettuja ohjeistuksia, erityisesti on syytä noudattaa hyvää hygieniaa sekä pitää huolta turvaväleistä, kaupunginjohtaja Määttänen tähdentää.

 

Lisätietoa ja -ohjeita annetaan valmiusryhmän kokoontumisen jälkeen.

 

Siun sote tiedottaa asiasta seuraavan kerran keskiviikkona 23.9. klo 10 mennessä, kun testituloksista on saatu tarkempaa tietoa.

 

Lieksan kaupungin internetsivuille päivitetään koronauutiset osoitteeseen: https://www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001