Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin nuorten kesätyöseteleitä on vielä jäljellä

Lieksan kaupungin nuorten kesätyöseteleitä on vielä jäljellä

Lieksan kaupunki tukee lieksalaisten nuorten työllistymistä kesällä myöntämällä tukea työnantajille nuorten kesätöihin palkkaamiseen kesätyösetelillä. Setelit ovat käytettävissä 30.9. saakka.

Seteli voidaan myöntää korkeintaan 19-vuotiaalle Lieksassa kirjoilla olevalle nuorelle. Nuoren on oltava koko työsuhteen ajan alle 20-vuotias. Nuorten alaikärajaa ei ole määritelty. Työnantaja on velvollinen noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa, kyseisen alan työehtosopimusta, työaikalakia ja muita ohjeita nuorten palkkaamisessa. Työsuhde voi olla yhtäjaksoinen, mutta se voi sijoittua myös useampaan jaksoon kesän aikana. 

Nuori hankkii itse kesätyöpaikan. Yli 15-vuotias voi solmia työsopimuksen itse, nuorempien osalta työsopimuksen allekirjoittaa nuoren huoltaja. Jotta mahdollisimman moni nuori työllistyisi kesän aikana, nuori voi saada yhden kesäsetelin kesää kohden. Jos nuori on palkattu Lieksan kaupungille kesätöihin, ei häntä voi palkata samana kesänä kesäsetelillä töihin.

Työnantajan nuorelle maksettava bruttopalkka on oltava ilman sivukuluja minimissään 350 €. Jos alalla ei ole työehtosopimusta tai työehtosopimuksen mukainen bruttopalkka sovitusta tuntimäärästä jää alle 350 €, tulee kesätyöntekijälle maksaa vähintään 350 € (brutto) kesätyöstä. Lieksan kaupungin tuki työnantajalle on 250 €, joka maksetaan jälkikäteen. 

Kesäsetelin työnantajana voi olla Lieksassa toimiva yhdistys, yritys, seura, järjestö tai säätiö, jolla on Y-tunnus. Työpaikan tulee olla Lieksassa. Kesätöihin palkattava nuori ei saa olla yrittäjän/yrityksen ym. perheenjäsen. Yksityistaloutta, perhettä, kuntaa, kuntayhtymää, valtiota tai yksityistä henkilöä ei hyväksytä kesäsetelin työpaikaksi. Yritys tms. voi saman kesän aikana ottaa palvelukseen enintään kaksi nuorta, joilla on kesäseteli. 

Kesätyösetelit haetaan kaupungin asiakaspalvelupisteestä, Pielisentie 3.

 

Lisätietoja saa asiakaspalvelupisteestä sekä nuorten kesätyöt - sivuilta.

Asiakaspalvelupiste Aspa
Pielisentie 3
81700 Lieksa
asiakaspalvelu@lieksa.fi
040 1044 710