Museon kuvaa

Navigaatiovalikko

Tapahtumat Pielisen museolla

Pielisen museon palveluihin tulossa muutoksia kesällä 2023

Pielisen museon henkilökunta valmistautuu muuttoon kesällä 2023 vanhan päärakennuksen purkamisen ja tulevan päärakennuksen rakentamisen vuoksi, mikä aiheuttaa muutoksia palveluissamme.

Kuva- ja kotiseutuarkisto ja tietopalvelu suljetaan yleisöltä 1.6.2023 lähtien. Kuva-arkisto ja tietopalvelu avataan todennäköisesti uudelleen marraskuussa 2023. Tiedotamme viestintäkanavissamme tarkemmasta avautumisajankohdasta myöhemmin. Kotiseutuarkiston palvelut suljetaan yleisöltä toistaiseksi, kunnes arkiston uusi sijoituspaikka selviää. Pielisen museon kokoelmien kuvia voi edelleen tutkia osoitteessa kantapuu.finna.fi, jossa olevaa aineistoa voi käyttää vapaasti. 

Museon näyttelyhallit suljetaan museoesineiden siirtämisen ja pakkaamisen vuoksi yleisöltä 15.5.2023 alkaen.

Pielisen museon ulkoalue on avoinna 15.5.2023 alkaen poikkeuksellisesti vain elokuun loppuun 31.8.2023 asti, minkä välisen ajan museo on avoinna joka päivä (suljettu juhannusaattona) klo 10–18.

Museon vanhan päärakennuksen purkaminen alkaa syksyllä 2023 ja tuleva päärakennus valmistuu vuoden 2024 aikana. Yleisölle Pielisen museon uusi päärakennus avautuu 2025.

 

Pielisen Pielisen museon päärakennuksen remonttihanke toteutuu osin uudisrakentamisena, osin peruskorjauksena

Lieksan kaupunginhallitus päätti 21.2.2022, että Pielisen museon päärakennuksen vaatima remontti suoritetaan osin peruskorjauksena ja osin uudisrakentamisena. Museon esineistön säilytystilat peruskorjataan nykyisistä näyttelytiloista ja yleisöpalvelu-, näyttely- sekä henkilöstötilat sijoitetaan uudisrakennukseen. Hankkeen kustannusarvio on noin 1,9 miljoonaa euroa. Tiedote luettavissa kokonaan tästä!

Tapahtumat Pielisen museolla

 

Tapahtumat Paaterissa

Tapahtumat Paaterissa

Tapahtumat Paaterissa