Museon kuvaa

Navigaatiovalikko

Tapahtumat Pielisen museolla

Meiän museo – lieksalaisten uusi museo

Näyttely Pielisen museossa 15.12.2022 - 27.8.2023

Meiän museo -näyttely esittelee Pielisen museon tulevaa päärakennusta, jonka suunnittelu aloitettiin vuoden 2022 alussa.

Puurakenteiseen rakennukseen tulee museon uudet näyttely- ja yleisöpalvelutilat. Näytämme miltä uusi museo ja sen tilat tulevat näyttämään. Arkkitehti Kimmo Heikkilä valottaa videohaastattelussa suunnittelun taustoja.

Näyttelyssä kävijöillä on ainutlaatuinen tilaisuus osallistua uuden museon suunnitteluun! Haluamme tietää mitä ehdotuksia kävijöillä on uuden rakennuksen nimeksi, ja mitä uusia palveluita he odottavat museolta.

Esittelemme myös museotyön ydintä eli kokoelmatyötä. Pielisen museolla on laajat kokoelmat, joihin kuuluu 100 000 esinettä ja 97 000 valokuvaa. Niiden hoitaminen vaatii asianmukaisia tiloja, jotka toteutetaan vanhaan päärakennukseen.

Pielisen Pielisen museon päärakennuksen remonttihanke toteutuu osin uudisrakentamisena, osin peruskorjauksena

Lieksan kaupunginhallitus päätti 21.2.2022, että Pielisen museon päärakennuksen vaatima remontti suoritetaan osin peruskorjauksena ja osin uudisrakentamisena. Museon esineistön säilytystilat peruskorjataan nykyisistä näyttelytiloista ja yleisöpalvelu-, näyttely- sekä henkilöstötilat sijoitetaan uudisrakennukseen. Hankkeen kustannusarvio on noin 1,9 miljoonaa euroa. Tiedote luettavissa kokonaan tästä!

Tapahtumat Pielisen museolla

 

Tapahtumat Paaterissa

Tapahtumat Paaterissa

Tapahtumat Paaterissa