Katualueen kunnossapito kuva

Navigaatiovalikko

Katualueiden hoito ja kunnossapito

Katualueiden hoito ja kunnossapito

 

Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos huolehtii asemakaava-alueen yleisten liikenneväylien ja -alueiden hoidosta ja kunnossapidosta.Tontin omistajan velvoitteiden piiriin kuuluva jalkakäytävien talvikunnossapito on otettu myös erillisellä päätöksellä kaupungin hoidettavaksi.

 

Katujen auraus

Lieksassa kaupungin kadut on jaettu kolmeen kunnossapitoluokkaan. Katujen auraus ja liukkauden torjunta suoritetaan kunnossapitoluokkien mukaisessa järjestyksessä.

 

Katujen auraamisen lähtökynnykset lumen määrän mukaan kunnossapitoluokittain:

1.luokka, pääväylät: normaali pakkaslumi 3cm. Auraaminen aloitetaan, kun lähtökynnysraja täyttyy päiväaikaan. Jos rajat ovat täyttymässä illalla, lähtö ajoitetaan niin, että väylät aurataan ennen aamuliikennettä.

2.luokka, kokoojakadut: normaali pakkaslumi 5cm.

3.luokka, asuntokadut: normaali pakkaslumi 8cm.

 

Viikonloppuisin (la-su) ja arkipyhinä lähtökynnys on 5cm.

Lumen paksuus mitataan useista mittauspisteistä ympäri kaupunkia.

 

Kävely- ja pyöräilyväylät sekä kaupungin hoidossa olevat jalkakäytävät: normaali pakkaslumi 3cm tai sohjoinen lumi 2cm. Auraaaminen aloitetaan, kun lähtökynnysrajat täyttyvät päiväaikaan. Jos rajat ovat täyttymässä illalla, lähtö ajoitetaan niin, että kevyen liikenteen väylät aurataan ennen aamuliikennettä.

 

Katujen kunnossapitoluokat kartalla, keskusta.

Katujen kunnossapitoluokat kartalla, Pankakoski.


Katujen auraamisen etenemistä voi seurata kaupungin InfoGis-karttapalvelusta. Tiedot päivittyvät palveluun noin 30 minuutin viiveellä ja säilyvät palvelussa 12 tuntia.

Kaupungin ylläpitämistä kaduista voi kysyä ja antaa palautetta kuntatekniillaliikelaitokselle puhelimitse, sähköpostilla tai palautelomakkeella.

 

  Muiden teiden kunnossapidosta Lieksan alueella vastaa Ely-keskus, ja niihin liittyvät kysymykset ja palautteet voi ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle, 24 h, p. 0200 2100 (pvm). Tienkäyttäjän linjalle kuuluvia ilmoituksia ovat akuutit tieliikennettä vaarantavat asiat, kuten  tiellä oleva vesi tai tielle kaatunut puu, jotka estävät normaalin tienkäytön. Tienkäyttäjän linjalle on mahdollista soittaa myös 112 Suomi -sovelluksen kautta, joilloin soittajan sijainti välittyy puhelun mukana.

Kunnossapitomestarin yhteystiedot

Yhteystiedot

Voutilainen Kimmo kunnossapitotyönjohtaja Pielisentie 3, 81700 Lieksa p. +358 40 1044 777 kimmo.voutilainen@lieksa.fi

Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos