Päivähoitohakemus

Navigaatiovalikko

Päivähoitohakemus

Varhaiskasvatus haku ja maksut

Haku ja maksut

 

Paikkaa varhaiskasvatukseen on haettava pääsääntöisesti neljä kuukautta ennen toivottua alkamisajankohtaa. Jos tarve tulee yllättäen työn tai opiskelun vuoksi, kaupungilla on kaksi viikkoa aikaa järjestellä paikkaa. Huoltajat saavat esittää toiveen varhaiskasvatuspaikasta ja toiveet pyritään toteuttamaan, jos se vain on mahdollista.

Täytä sähköinen varhaiskasvatushakemus eDaisy-palvelun kautta:

eDaisy-palvelussa pääset tekemään myös varhaiskasvatuksen tuloselvitykset ja irtisanomis- sekä muutosilmoitukset.

Mikäli haluat lähettää paperisen varhaiskasvatushakemuksen, tulosta alla oleva hakemus ja täytä se käsin. Tätä lomaketta ei voi lähettää sähköisesti, vaan se tulee toimittaa ensisijaisesti sille varhaiskasvatusalueelle, josta paikkaa haetaan.

Tulostettava varhaiskasvatushakemus

Voit hakea lapsellesi tarvittaessa myös tilapäistä varhaiskasvatuspaikkaa. Tilapäinen varhaiskasvatus (parkkihoito) on aina satunnaista ja mahdollista enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Tilapäistä varhaiskasvatusta järjestetään olemassaolevien resurssien puitteissa ja sitä voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Tilapäisen varhaiskasvatuksen mahdollisuutta voi kysellä varhaiskasvatuksen aluejohtajilta. Sitä varten tulee täyttää erillinen lomake:

Tilapäinen varhaiskasvatushakemus - parkkihoito

Kunnan järjestämässä varhaiskasvatuksessa asiakasmaksut määräytyvät perheen koon ja tulojen perusteella. Maksun perinnässä noudatetaan varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakia.

Varhaiskasvatuksen maksujen määräytyminen 1.8.2019 alkaen

Varhaiskasvatuksessa ollaan siirrytty hoitoaikaperusteiseen laskutukseen 1.8.2018 alkaen. Huoltajat valitsevat lapselleen hoidontarvetta vastaavan kuukausituntimäärän. Tuntiluokkaa on mahdollista muuttaa kolmen kuukauden välein. Taulukko on seuraava:

Alle esiopetusikäiset

Tuntimäärä /kk

Maksu-%

0–86

60

87–110

70

111–135

80

136–150

90

151–

100

Esioppilaat

Tuntimäärä esiopetuksen lisäksi Maksu-%
0–50h 50%


Lait varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista (1503/2016) ja (959/2017)

Sähköinen päivähoitohakemus 1.8.2018 jälkeen