Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Ylä-Kolintien kevyen liikenteen väylän rakentaminen ja raideliikenteen kehittäminen vuoden 2022 kärkihankkeina Lieksassa

Ylä-Kolintien kevyen liikenteen väylän rakentaminen ja raideliikenteen kehittäminen vuoden 2022 kärkihankkeina Lieksassa

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto käynnistää vuoden 2022 Vaikuttamisen kärjet -asiakirjan laatimisen, ja on pyytänyt kunnilta esityksiä asiakirjan valmistelua varten. Lieksan kaupunginhallitus käsittelee Lieksan kaupungin esityksiä kärkihankkeiksi maanantaina 7.12.2020. 

Lieksan kaupunginhallitukselle esitettävät kärkihanke-esitykset on johdettu Lieksan kaupungin strategiasta, ja ne muodostavat edellisen vuoden tapaan kaksi teemakokonaisuutta: infrastruktuurin parantaminen yritysten ja alueen kasvuedellytysten lisäämiseksi sekä valtion keskitettyjen hallintotehtävien sijoittaminen Pohjois-Karjalaan.        

Kärkihankkeena esitetään Kolin kevyen liikenteen väylän rakentamista Ylä-Kolintielle, välille Ukko-Koli – Jeron risteys. Kolin alueen kävijämäärien voimakas lisääntyminen on johtanut pysäköintipaikkojen ruuhkautumiseen ja sitä kautta turvallisuuden heikkenemiseen alueella liikuttaessa.  

-Ongelmaa pyritään ratkaisemaan osin rakentamalla lisää pysäköintitilaa, mutta samanaikaisesti on kuitenkin turvattava pyöräilijöiden, kävelijöiden ja rullasuksihiihtäjien liikkuminen Ylä-Kolintiellä. Lisäksi hanke on elintärkeä Kolin Iso kuva 2050 tavoitteiden kannalta lisääntyvän kevyen liikenteen turvallisuuden varmistamiseksi ja pysäköinnin osittaiseksi hajauttamiseksi Ukko-Kolin pysäköintialueiden ulkopuolelle, taustoittaa hanketta Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.  

Infrastruktuurin kehittämishankkeisiin Lieksa nostaa myös raideliikenteen kasvua edistävät hankkeet. Kevätniemen teollisuusalueelle sijoittuva sivuraide parantaa teollisuuskeskittymän tuotteiden kuljettamista tavarajunilla kohdealueille. Joensuu-Lieksa-Nurmes-Kontiomäki rataosuuden sähköistäminen puolestaan palvelee sekä tavara- että henkilöliikenteen kasvua tulevaisuudessa. 

Vaikuttamisen kärjet -asiakirjan tarkoituksena on tehostaa Pohjois-Karjalan maakunnan edunvalvontaa kokoamalla ministeriökohtaisesti maakunnan ajankohtaiset hankkeet ja muut valtion päätöksentekoon liittyvät tavoitteet. Nyt laadittava julkaisu tähtää vuoden 2022 valtion talousarvioon vaikuttamiseen.  

 

Lisätietoja:  

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja  

p. 040 1044 001