Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Uusien koronatartuntojen ilmaantuminen Lieksassa hidastunut

Uusien koronatartuntojen ilmaantuminen Lieksassa hidastunut

Nuoria aikuisia kannustetaan hakeutumaan aktiivisemmin koronarokotukseen

Uusien koronatartuntojen ilmeneminen Lieksassa on hidastunut, viimeisimmän viikon aikana on ilmennyt kolme uutta tartuntaa, jotka näyttäisivät kaikki liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Myös altistuneiden ja karanteeniin määrättyjen määrä on vähentynyt edellisiin viikkoihin nähden selvästi. Lieksan kaupungin valmiusryhmä kävi tilannekuvan läpi kokoontumisessaan maanantaina 6.9.2021.

-Huolestuttavalta näyttänyt suunta tartuntojen osalta näyttäisi nyt muuttuneen, toteaa Lieksan kaupungin valmiusryhmän puolesta kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

 

Koronarokotuskattavuudessa vaihtelua eri ikäryhmien välillä

Koronarokotusten etenemisestä nuorten aikuisten osalta valmiusryhmä on huolestunut. -Rokotekattavuus on hyvällä tasolla yli 40-vuotiaiden ikäryhmissä, mutta siitä nuorempien osalta näyttää, että rokotteiden ottaminen on hidastunut, Jarkko Määttänen taustoittaa tilannetta.

Koronarokotus ei täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä, mutta se pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja sen leviämistä ihmisestä toiseen, eli koronarokotteet voivat edistää niin sanotun epäsuoran suojan syntymistä. -Yksi merkittävä asia rokotuksissa on se, että ottamalla rokotuksen voi suojata paitsi itseään, niin myös muita ihmisiä, Jarkko Määttänen muistuttaa rokotusta vielä harkitsevia.

 -Huomionarvoista on toki myös maan hallituksen suunnitelmat koronarajoitusten poistamisesta, kun rokotekattavuus on tarpeeksi hyvällä tasolla koko maassa, ja tähän me voimme kaikki osaltamme vaikuttaa, jos rokotteen ottamiselle ei ole terveydellistä estettä, Määttänen vielä lisää.

Uusia rokotusaikoja tulee tällä hetkellä varattavaksi maanantaisin ja lauantaisin, ja aikoja on hyvin tarjolla. Lisäksi Siun sote järjestää Lieksassa toisen ns. Walk in -rokotustilaisuuden keskiviikkona 8.9.2021 klo 8.45–11.35 Lieksan terveysasemalla osoitteessa Korpi-Jaakonkatu 21. Walk in-tilaisuudessa voi saada koronarokotteen ilman ajanvarausta.

 

Seuraavan kerran kaupungin valmiusryhmä kokoontuu viimeistään maanantaina 20.9.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001