Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Romales – romanimusiikkia ja -kulttuuria 6.10. klo 9.30 Brahe-salissa

Romales – romanimusiikkia ja -kulttuuria 6.10. klo 9.30 Brahe-salissa

Romales-yhtye tuo romanikulttuuria tutuksi musiikin keinoin perjantaina 6.10. klo 9.30 Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa. Tarjolla on elävää, omaleimaista ja rytmikästä musiikkia sekä romanikulttuurin esittelyä. Yhtyeen tarkoituksena on kertoa musiikin välityksellä romanikulttuurista, -historiasta ja -tavoista. He kiertävät 2–3 henkisenä yhtyeenä kouluissa, päiväkodeissa jne tuoden omalla värikkäällä tavallaan tietoa romanikulttuurista ja -tavoista. Yhtyeen keulahahmona toimii Kai Palm.

 

Lapset eivät useinkaan tiedä mustalaisuudesta paljoakaan eivätkä myöskään sitä, että Suomen romanit ovat suomalaisia. Esiintymisten tarkoituksena on ennakkoluulojen vähentäminen ja kuulijoiden tutustuttaminen toisenlaisiin ihmisiin, jotka ulkonäöstään huolimatta ovat samanlaisia ihmisiä kuin muutkin. Lapsilla on mahdollisuus kysellä yhtyeen jäseniltä heitä kiinnostavista tai askarruttavista asioista. Lapsena saatu oikea tieto vähentää ennakkoluuloja.

Yhtye on kiertänyt esiintymässä noin kolmenkymmenen vuoden ajan. Vastaanotto on ollut myönteistä ja innostunutta. Tietoa "tumman heimon" elämäntavoista halutaan saada.

Brahe-salissa nähtävän esityksen kesto on noin 45 minuuttia. Esitykseen on vapaa pääsy.

 

Toinen esitys järjestetään päiväkoti Oravan lapsille Kulttuurikeskuksen esityksen jälkeen. Esitysten järjestelyistä vastaa kaupungin nuorisotoimi.

 

Tervetuloa kuuntelemaan!

 

Lisätietoja:

Paula Timonen, nuorisosihteeri

p. 040 1044 115 / paula.timonen@lieksa.fi