Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa Koski-Jaakonkatu 68 kiinteistön maaperän puhdistus - liikenteenohjaus käytössä

Lieksassa Koski-Jaakonkatu 68 kiinteistön maaperän puhdistus - liikenteenohjaus käytössä

 

Lieksassa puhdistetaan Koski-Jaakonkatu 68 kohteen maaperää lokakuussa 2023. Puhdistustyö aloitetaan maanantaina 2.10.2023 ja sen kestoksi arvioidaan noin 2 viikkoa. Puhdistustyö toteutetaan massanvaihdolla kaivamalla pilaantunut maa pois. Kaivutyön toteutuksen jälkeen puhdistusalue täytetään, siistitään ja ennallistetaan. Työn toteutuksen aikana kaivualueen kohdalla toinen Koski-Jaakonkadun kaistoista on pois käytöstä – kohteessa on käytössä liikenteenohjaus liikennemerkein. Kohteen kunnostustyö on normaalia maanrakennusta eikä siitä aiheudu poikkeavaa haittaa – hetkittäin ulkoilmassa kohteen lähialueella voi havaita öljyhiilivetyjen hajua, mutta pitoisuuksia seurataan ja työ keskeytetään, mikäli pitoisuudet kohoavat haitalliselle tasolle.

 

Puhdistamista ohjataan kaivutyön aikana otettavien näytteiden sekä ennakkotutkimuksien perusteella. Lopputilanne varmistetaan myös näytteenotolla kaivannon eri osista. Puhdistaminen toteutetaan päätöksen POKELY/1076/2021 (4.7.2023) mukaisesti.

 

Lieksan kaupunki ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat tehneet sopimuksen kohteen puhdistamisesta. Hanke on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on edistää ympäristön- ja terveydensuojelun kannalta kiireellisten kohteiden selvittämistä sekä kestävää riskienhallintaa ja puhdistamista. Puhdistamiseen liittyvät valvontatyöt toteuttaa FCG Oy. Urakoitsijana toimii Fortum Waste Solutions Oy.

 

Lue lisää

maaperakuntoon.fi

 

Lisätietoja

Marco Consiglio, Fortum Waste Solutions Oy, 050 544 0693, marco.consiglio@fortum.com

Jussi Virtanen, FCG Finnish Consulting Group Oy, 040 861 6516, jussi.virtanen@fcg.fi

Jari Tiainen, Pirkanmaan ELY-keskus, 040 538 6598, jari.tiainen@ely-keskus.fi

Jorma Sarkkinen, Lieksan kaupunki, 040 104 4792, jorma.sarkkinen@lieksa.fi