Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Karhunpolulla Häähnijoen ylittävä Niittykosken silta rikkoontunut – silta korjataan retkeilykauden alkuun

Karhunpolulla Häähnijoen ylittävä Niittykosken silta rikkoontunut – silta korjataan retkeilykauden alkuun

Polun taukopaikkoja ja pitkospuita kunnostetaan pitkin kesää

Niittykosken silta on rikkoontunut talven jäljiltä. Alueella retkeilijöiden on hyvä huomioida, että silta ei ole tällä hetkellä käyttökunnossa. Liikuntatoimi aloittaa sillan korjaamisen 23.5.2022.

Karhunpolun kunnostustyöt jatkuvat sillan korjauksen jälkeen myös muualla polulla ja pitkospuita sekä taukopaikkoja kunnostetaan pitkin tulevaa kesää. Kunnostustyöt tehdään retkeilijät huomioiden, mutta hetkellisiä katkoja voi olla esim. laavujen tai ulkohuussien käytössä korjausten aikana.

Häähnijoen sillan korjauksen jälkeen kunnostustyöt siirtyvät polun eteläisiin osiin, josta työt siirtyvät kesän aikana pohjoisemmaksi töiden etenemisen myötä. Kaupungin liikuntatoimi parantaa polun varrella mm. Kaatinlammen ja Valkealammen tulipaikkoja, siirtää Pitkäjärven taukopaikalle puuvaraston Hukkalammelta sekä korjaa Kirkisen lammella laavun katon ja taukopaikan wc:n.

Karhunpolku on 127 km pitkä retkeilyreitti Patvinsuolta Kuhmon rajalle Teljoon. Karhunpolulla voi taittaa matkaa jalkaisin, hiihtäen ja pyöräillen. Osaa reitistä voi käyttää lumipeitteisenä aikana myös koiravaljakoilla liikkumiseen. Lieksan kaupunki vastaa polun ylläpitämisestä ja on saanut Karhunpolun kunnostustöihin Leader-rahoitusta.

Osana Karhunpolkua ovat myös reittiosuudet Änäkäisellä, Ruunaassa ja Patvinsuolla taukopaikkoineen, joiden ylläpidosta vastaa Metsähallituksen Luontopalvelut.

 

Lisätietoja:

Jarmo Honkanen, liikuntasihteeri

p. 040 1044 113 / jarmo.honkanen@lieksa.fi

Rikkoontunut puinen kävelysilta. Sillan alla virtaava koski joessa.