Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Joulupostia ikäihmisille -kampanja yllätti iloisesti Lieksassa

Joulupostia ikäihmisille -kampanja yllätti iloisesti Lieksassa

Ensimmäistä kertaa Lieksassa järjestetty Joulupostia ikäihmisille -joulukorttikampanja onnistui hienosti - joulukortteja kertyi kampanja-aikana 738, lisäksi muutamia kortteja tuli kampanjaan vielä varsinaisen keräysajan päätyttyä.

-Korttien suuri määrä mahdollisti myös sen, että vastaanottajajoukkoa pystyttiin laajentamaan alkuperäisestä suunnitelmasta ja viemään jouluiloa suuremmalle joukolle, iloitsee kampanjan saamasta suosiosta kaupungin viestintäsihteeri Heli Turpeinen. -Oli ilo huomata, että korttien askarteluun oli innostuttu isommissa porukoissakin, niin nuorisotoiminnassa, päiväkodeissa, kouluissa kuin harrastuspiireissäkin, Turpeinen jatkaa.

Joulupostin suuri määrä tuo paljon kaivattua iloa korona-ajan keskelle. -Tähän kampanjaan oli ilo osallistua mukaan. Kampanjan kautta oli mahdollista lähettää jouluista postia myös osalle heistä, kenelle sitä ei muuten välttämättä tulisi, kertoo palveluneuvoja Jari Eskelinen Lieksan kaupungilta. 

Lieksalaisten osalle lisää iloa tuo se, että kaupunkiin saadaan myös kampanjan suojelijan allekirjoittamia joulukortteja jaettavaksi. -Siskot ja Simot ry on arponut osallistuvien paikkakuntien joukosta muutaman kunnan, minne saadaan jaettavaksi presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion lähettämiä joulukortteja, valottaa asiaa palveluneuvoja Ira Hiltunen.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa tehtiin yhteistyötä Siun soten ikäihmisten asumispalvelujen sekä kotihoidon, Lieksan Tukipiste ry:n ja yksityisten hoitokotien kanssa. Lisäksi kortteja jaettiin kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasumisen yksiköihin.

-Ensimmäisen kerran perusteella tämä oli erittäin onnistunut kampanja, ja varmasti myös jatkossa vastaaviin osallistuminen kiinnostaa. Yhdessä tekeminen, lähimmäisten muistaminen ja joulumieli olivat tässä kampanjassa vahvasti läsnä. Lämmin kiitos ihan jokaiselle korttinsa mukaan tuoneelle sekä kampanjaan muuten osallistuneelle, kiittelevät Turpeinen, Eskelinen ja Hiltunen kuorossa jouluilon jakamisessa mukana olleita.

 

Joulupostia ikäihmisille on Siskot ja Simot ry:n järjestämä kampanja, jossa mukana ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanja-aika oli 16.11.-11.12.2020 ja kampanjaan osallistui 117 paikkakuntaa Suomesta.

Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille.

Lieksassa joulukorttien keräyslaatikot olivat kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä, kaupunginkirjastolla sekä Lieksan Tukipisteellä.

 

   

 

Lisätietoja:

Heli Turpeinen, Lieksan kaupunki, viestintäsihteeri, p. 040 1044 686

 

Siskot ja Simot ry

toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 050 545 3145
kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen
sari.turpeinen@siskotjasimot.fi / 050 544 5266