Auringonkukka

Navigaatiovalikko

Auringonkukka

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Perusopetuslakia on muutettu 1.1.2015 voimaan tulleella lailla (1040/2014) siten, että esiopetus muuttuu velvoittavaksi.  Lapsen on osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Lieksassa esiopetusta järjestetään päivähoidon esiopetusryhmissä ja kouluilla.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan 10.2. - 11.3.2022 sähköisellä lomakkeella tai tulostettavalla paperilomakkeella, linkit löytyvät sivun alaosasta. Paperilomakkeita on saatavana myös päiväkodeissa, kouluissa ja kaupungintalolla (Pielisentie 3, 3.krs). Paperilomakkeen palautusosoite on Kaupungintalo/Pirjo Oinonen, PL 41, 81701 Lieksa (käyntiosoite: Pielisentie 3, 3.krs).

Esiopetuspaikat

Esiopetusta järjestetään sekä kouluilla että päiväkodin ryhmissä. Päiväkodin ryhmien esiopetuspaikat on ensisijaisesti tarkoitettu niille lapsille, jotka tarvitsevat esiopetuksen lisäksi myös täydentävää varhaiskasvatusta.

Erilliset esiopetusryhmät:

  • Keskuskoulu, Moisionkatu 15 (erillinen esiopetusryhmä)
  • Partalanmäen päiväkodin esiopetus, Moisionkatu 15 (varhaiskasvatusta täydentävä esiopetus)
  • Päiväkoti Oravan esiopetus, Oravatie 1 (varhaiskasvatusta täydentävä esiopetus)
  • Kolin koulu (yhdysluokkamuotoisena)

 

  • Tutustuminen omaan esiopetuspaikkaan järjestetään esiopetuksen aloittaville oppilaille ennen kouluvuoden alkua 11.5.2022 klo 9 - 11.

Varhaiskasvatus esiopetuksen lisäksi
Jos esiopetukseen tuleva lapsi tarvitsee myös varhaiskasvatusta, hoitopaikkaa haetaan täyttämällä erillinen hakemus. Ennestään varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta hakemusta ei tarvitse täyttää, mikäli varhaiskasvatuksen tarve pysyy ennallaan.        

Varhaiskasvatukseen liittyviä tietoja antaa päiväkotien johtaja Eija Heikkinen p. +358 40 1044 144 ja varhaiskasvatusjohtaja Tuula Rantalaan p. +358 40 1044 128.

 

Esiopetukseen ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella

 

Tulostettava hakemuslomake