Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Ympäristöministeriön järjestämää jäteraportointikoulutusta toiminnanharjoittajille ja valvojille

Ympäristöministeriön järjestämää jäteraportointikoulutusta toiminnanharjoittajille ja valvojille

Ympäristönsuojelulain mukaan luvanvaraisen toiminnan harjoittajan on vuosittain helmikuun loppuun mennessä tai ympäristöluvassa määrättynä ajankohtana toimitettava edellistä kalenterivuotta koskeva yhteenveto jätekirjanpidosta valvontaviranomaiselle. Tiedot on pääsääntöisesti toimitettava valvontaviranomaisen tietojärjestelmään YLVAAn.

Ympäristöministeriö järjestää raporointikoulutuksen toiminnanharjoittajille ja valvojille 12.10.2022 . Aamupäivän osuus on avoin kaikille ilmoittautujille ja iltapäivän osuus on tarkoitettu pelkästään valvojille. Koulutuksessa käydään läpi mm. jäteraportointiin liittyviä YLVAn uusia ominaisuuksia sekä jäteraportoinnin yleisiä periaatteita ja ohjeita. Raportointiin liittyen on mahdollista esittää ennakkokysymyksiä ilmoittautumisen yhteydessä 5.10. asti ja lopullisesti ilmoittautuminen päättyy 10.10.2022.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät ympäristöhallinnon koulutuskalenterista.

 

Jäteraportointikoulutuksen lisäksi ympäristöministeriö järjestää syksyllä lyhyitä jäteraportointiklinikoita, jotka ovat kaikille avoimia. Jäteraportointi -klinikat on tarkoitettu raportointia tekeville toiminnanharjoittajille sekä raportoinnin tarkistaville viranomaisille. Klinikoilla käsitellään YLVAn muuttuneita jäteraportointiominaisuuksia teemakohtaisesti.

Päivämäärät ja aiheet on alustavasti suunniteltu seuraavasti (muutokset mahdollisia):

ke 26.10. klo 9-10 Jätteen tuottajan kirjanpito- ja raportointivelvollisuus

ke 2.11. klo 14-15 Jätteen käsittelijän (ml. yhdyskuntajätteen käsittely ja poltto sekä kuonan käsittely) kirjanpito- ja raportointivelvollisuus

pe 18.11. klo 13-14 Yhdyskuntajätevesilietteen tuottajan ja käsittelijän kirjanpito- ja raportointivelvollisuus

pe 2.12. klo 13-14 Jäteöljyn käsittelijän kirjanpito- ja raportointivelvollisuus

pe 16.12. klo 12-13 Aihe tarkentuu myöhemmin

Kannattaa seurata Ympäristöhallinnon koulutuskalenteria ja ilmoittautua mukaan! Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista esittää kysymyksiä tai toiveita koulutukselle.

 

Lisätiedot:

yha.koulutus.ym@gov.fi