Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Viekin aurinkovoimapuistosta yleisötilaisuus 30.11. klo 18 Viekin seurakuntatalolla

Viekin aurinkovoimapuistosta yleisötilaisuus 30.11. klo 18 Viekin seurakuntatalolla

Skarta Energy Oy suunnittelee aurinkovoimapuiston toteuttamista Lieksaan. Teollisen mittakaavan aurinkovoimalaitoksen sijoituspaikaksi on suunniteltu Lieksan kaupungin omistuksessa olevaa, entistä Lieksa-Nurmeksen lentokenttää lähialueineen.

Yhtiö järjestää kaikille avoimen yleisötilaisuuden aurinkovoimapuistosta Viekissä torstaina 30.11. Tilaisuudessa esitellään aurinkovoimapuiston tämänhetkistä hankesuunnitelmaa ja vastataan yleisön esittämiin kysymyksiin. Tilaisuudessa on mukana myös Lieksan kaupungin edustajat.

Suunnitellun aurinkovoimapuiston kokonaispinta-ala on 160 hehtaaria ja investoinnin suuruus olisi noin 60 Milj. €. Rakentamisen aikaiset työllisyysvaikutukset noin 100 henkilöä ja itse voimala työllistäisi noin 5 henkilöä seuraavat 40 vuotta. Lisäksi kaupungille kertyisi hankkeen valmistuttua merkittäviä kiinteistöverotuloja. Ensimmäinen selvitysvaihe on tarkoitus toteuttaa vuoden 2024 aikana. Tämänhetkisen arvion mukaan energiantuotanto Lieksassa käynnistyisi vuoden 2026 aikana.

Skarta Energy on suomalainen uusiutuvan energian kehittäjä ja tuottaja. Yritys on kehittämässä Suomen suurimpiin kuuluvia aurinkovoimahankkeita mm. Utajärvellä ja Tohmajärvellä.

 

Yleisötilaisuuden aika ja paikka:

To 30.11 klo 18

Viekin seurakuntatalo, Kannelkoskentie 9, 81860 Viekijärvi

 

Lisätiedot:

Analyysipäällikkö Tuomo Vartiainen

+358 44 022 0668

tuomo.vartiainen@skarta.fi

Kuva aurinkopaneeleista