Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Vanhuspalvelukiinteistöjen tilaratkaisujen sopimuspaketti kaupunginhallituksen käsittelyyn Lieksassa

Vanhuspalvelukiinteistöjen tilaratkaisujen sopimuspaketti kaupunginhallituksen käsittelyyn Lieksassa

Sote-kiinteistöjen kokonaisratkaisu Lieksassa on edennyt vanhuspalvelukiinteistöjen sopimusvaiheeseen. Kokonaisratkaisuun liittyy myös uuden sote-keskuksen rakentaminen, jonka suunnittelu on aloitettu investointiluvan hakemiseksi Sosiaali- ja terveysministeriöstä. Vanhuspalvelukiinteistöjä koskeva sopimuspaketti on Lieksan kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina 3.5.2021.

Kauppakirja- ja vuokrasopimusluonnokset on valmisteltu Lieksan kaupunginhallituksen (21.9.2020) ja Lieksan kaupunginvaltuuston (28.9.2020) tekemien päätösten pohjalta. Lieksan kaupunginhallitus päätti myydä Partalanmäen kiinteistön. Lieksan kaupunginvaltuusto puolestaan päätti vanhusten palveluasumisen kokonaisjärjestelystä, jossa Lieksan kaupunki vuokraa hoitokoti Eerikin Attendo Oy:ltä ja edelleenvuokraa Siun sotelle toimintaan tarvittavat tilat sekä Partalanmäeltä ja terveyskeskussairaalasta muuttaville asukkaille palveluasunnot.

-Sopimusten sisällöistä on neuvoteltu Attendo Oy:n kanssa yhteisen näkemyksen löytämiseksi. Siun sote on vuokraamiensa tilojen osalta osallistunut sopimusneuvotteluihin ja käynyt niitä Attendo Oy:n kanssa, taustoittaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen asian valmistelua.

Neuvotteluissa Partalanmäen kiinteistön myymisen hintatavoitteena on pidetty kohteen tasearvoa. Kiinteistön maapohja jää kaupungin omistukseen ja kaupunki vuokraa alueen kiinteistön uudelle omistajalle.

-Hoitokoti Eerikin ja Partalanmäen kiinteistöjen välivuokraussopimuksissa asia on valmisteltu siten, että palvelutalojen asukkaat ovat vuokrasopimussuhteessa Lieksan kaupunkiin. Lisäksi kaupunki välivuokraa palvelutuottajana toimivalle Siun sotelle sen tarvitsemat tilat Partalanmäen kiinteistöstä ja Eerikistä, kertoo kaupunginjohtaja Määttänen.

Vuokrasopimuksen sisältö ja hinnan määrittely vastaa Siun soten kanssa tehtyjen muiden sopimusten sisältöä. Vuokrattavien rakennusten tyhjien tilojen kustannuksiin liittyvä riski jää Attendo Oy:lle sopimukseen tehtyjen kirjausten mukaisesti.

 

Lisätietoja:

Jarkko Mättänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001

 

Asia kaupunginhallituksen esityslistalla:

http://dynastyjulkaisu.pohjoiskarjala.net/lieksa/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021191-12