Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Ukrainalaisia tansseja ja lauluja Karpaateilta Kasakka-Ukrainaan 13.2.2024

Ukrainalaisia tansseja ja lauluja Karpaateilta Kasakka-Ukrainaan 13.2.2024

Ukrainalainen kansallinen tanssi- ja lauluyhtye Gutsulia esiintyy Lieksan kulttuurikeskuksen Brahe-salissa (Pielisentie 9-11) tiistaina 13.2. klo 18.00 alkaen.

Ukrainalainen kansallinen tanssi- ja lauluyhtye Gutsulia on ammatillinen taidetyhmä, joka perustettiin vuonna 1939 Stanislawowissa (nykyään Ivano-Frankivsk). Gutsulia ei ole vain yksi Ukrainan tunnetuimmista laulu- ja tanssiryhmistä vaan myös maan ainoa yhtye, joka on järjestänyt yli 12 000 konserttia toimintansa aikana. He ovat kiertäneet menestyksekkäästi maailmaa Kanadassa, Kreikassa, Italiassa, Puolassa, Itävallassa, Saksassa, Ranskassa ja monissa muissa maissa.

Ryhmässä esiintyy 15 taiteilijaa. Ryhmän ohjelmisto on erittäin monipuolinen ja perustuu ukrainalaiseen kansantanssiin. Yhtyeen konserttiohjelma esittelee ukrainalaisia kansantansseja Ukrainan eri alueilta. Sytyttävät Bukovinan ja Volynian tanssit muuttuvat kasakkakilpailuiksi, jotka ovat täynnä erilaisia temppuja.

Jokaisessa yhtyeen ohjelmiston tanssissa on runsaasti fantastisia temppuja, pienimpiin yksityiskohtiin asti hiottuja liikkeitä ja ylellisiä pukuja. Taiteilijoiden puvut eivät ole vain näyttämöasuja, vaan todellisia kansantaideteoksia, jotka hämmästyttävät katsojan mielikuvitusta loistokkuudella, hienolla käsin kirjonnalla sekä puu- ja metallikuvioinneilla.

Värikkään lisän Gutsulian tanssiohjelmaan tuo laulaja Larysa Borysenkon esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia lauluja.

Lippujen ennakkomyynti on kaupungin asiakaspalvelupisteestä, Pielisentie 3, arkisin klo 9-15. Lippuja myydään myös ovelta tuntia ennen esitystä käteismaksulla. Lippujen hinta on kaikilta 15 €. Esitys sisältää väliajan.

 

Esityksen järjestelyistä vastaa Lieksan kaupungin kulttuuritoimi.

 

Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Paula Timonen, nuorisosihteeri

p. 040 1044 115 / paula.timonen@lieksa.fi