Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Tontti- ja puistohakkuut Lieksassa alkavat tammikuussa

Tontti- ja puistohakkuut Lieksassa alkavat tammikuussa

Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos ja maankäyttö aloittavat puisto- ja tonttihakkuut tammikuun aikana Kotolan kaupunginosasta. Hakkuut tehdään konehakkuina pääsääntöisesti arkisin sekä mahdollisesti lauantaisin klo 7-22.

Alueen asukkaat voivat esittää toiveita poistettavista tai säästettävistä puista alueella. Toiveet voi esittää alueelle jaettavan tiedotteen mukana tulevalla lomakkeella, palauttamalla se kaupungintalon asiakaspalvelupisteeseen (Pielisentie 3) tai ilmoittamalla asiasta hakkuukoneen apuna olevalle metsurille tai työnjohtajille. Puisto- ja tonttihakkuiden yhteydessä on mahdollista poistaa myös alueen asukkaiden tonteilta puita, mikäli hakkuukone yltää kaatamaan puut niin, ettei yksityiselle piha-alueelle tarvitse ajaa. Puiden kaataminen tonteilta ei aiheuta kustannuksia, mutta puista saatava puutavara jää kaupungille.

 

Alueen asukkaita kehotetaan kiinnittämään huomiota turvallisuuteen hakkuiden aikana

-Hakkuukoneen turvaetäisyys työskentelyn aikana on 90 metriä, joten konetta ei saa lähestyä, eikä työtä häiritä hakkuun aikana. Mikäli kone on asutun tontin välittömässä läheisyydessä, on työn aikana syytä pysytellä sisätiloissa, metsävastaava Marko Härkönen muistuttaa turvallisuusmääräyksistä hakkuutyömailla. -Hakkuun jälkeen varastoitavien puupinojen päällä kiipeily on myös turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty, Härkönen jatkaa.

Alueen asukkaita kehotetaan siirtämään piha-alueiden ulkopuolella (kaupungin alueella) mahdollisesti säilytyksessä oleva omaisuus omille tonteilleen ennen hakkuutyön alkua. -Kaupunki ei vastaa omaisuudelle mahdollisesti aiheutuneista vahingoista, mikäli se on säilytyksessä kaupungin alueella, Härkönen taustoittaa. Maankäytöstä maankäyttöpäällikkö Jukka Haltilahti muistuttaa, että vanhat suulliset sopimukset eivät ole enää voimassa. -Mikäli kaupungin alueiden käytölle on tarvetta, tulee hakea uudet luvat kirjalliseesti ja niistä laaditaan erilliset sopimukset, Haltilahti ohjeistaa.

Kotolan alueen hakkuutyöt tekee Karelwood Oy. Harvennuskohteiden puisto- ja tonttipuut sekä Lieksan Kaupunginniemen sataman läjitysalueen puut korjataan Binderholz Nordic Oy:n toimesta.

 

Lisätietoja:

Marko Härkönen, metsätyövastaava p. 040 1044 754 / marko.harkonen@lieksa.fi

Esa Ullgren, vihertyönjohtaja p. 040 1044 753 / esa.ullgren@lieksa.fi

Jukka Haltilahti, maankäyttöpäällikkö p. 040 1044 840 / jukka.haltilahti@lieksa.fi