Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Runsasluminen talvi aiheuttaa ruuhkaa katujen auraukseen ja lumien poisvientiin

Runsasluminen talvi aiheuttaa ruuhkaa katujen auraukseen ja lumien poisvientiin

Lieksassa on saatu nauttia runsaslumisesta talvesta sekä sen mukanaan tuomista iloista ja suruista. Runsaslumisuuden aiheuttama harmitus tulee esiin kertyneiden lumimassojen tukkiessa kulkuväyliä ja –reittejä. Lieksan kaupungin kunnossapidossa eletäänkin nyt vuoden hektisintä aikaa.

 

Kunnossapidosta kerrotaan jo nykyisen lumimäärän työllistävän koko henkilöstöä kokopäiväisesti, kun teitä ja katuja aurataan käyttökuntoon ja kertyneitä lumimassoja kuljetetaan lumenkaatopaikalle. Kaupungin kuntaliikelaitoksen oman kaluston lisäksi apuna työssä on myös yksityisautoja lumikuormien kuljetuksessa. Kevään edetessä ja lumisateiden vähetessä jatkuu kunnossapidon ruuhka loskan aurauksen parissa. Kaupungin katujen kunnossapidosta toivotaankin kaupunkilaisilta kärsivällisyyttä lumien aurauksen suhteen.

 

Päivittäisen kunnossapidon lisäksi teiden kunnossapidossa on päivystysjärjestelmä lumentulon varalle, jolloin teiden luokitus määrittää sen, missä järjestyksessä ja millä ajalla niiden kunnossapidosta huolehditaan. Ensisijaisesti huollettavia teitä ovat ns. pääväylät, joiden kunnossapidolla turvataan mm. pelastusliikenteen toiminta. Lieksassa näihin pääväyliin kuuluvat Pielisentie, Kainuuntie, Mähköntie, Timitrantie ja Kerantie. Lumisateen myötä aurauskaluston päivystyksen aikana liikkeelle laittava lumisademäärä on arkisin 3 cm ja viikonloppuisin 5 cm. Asuntokaduilla vastaava lumen määrä on 8 cm.

 

Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos huolehtii asemakaava-alueen yleisten liikenneväylien ja -alueiden hoidosta ja kunnossapidosta. Tontin omistajan velvoitteiden piiriin kuuluva jalkakäytävien talvikunnossapito on otettu myös erillisellä päätöksellä kaupungin hoidettavaksi.