Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Riverian eräopaskoulutus Kolilla pyörähti käyntiin

Riverian eräopaskoulutus Kolilla pyörähti käyntiin

Kolin kansallismaisemien polkuja tallasi korona-aikoina vuosittain yli 200 000 kävijää. Alueen matkailun suunnitelmissa uumoillaan kävijämäärien kasvavan tulevaisuudessa entisestään. Kasvava kävijäjoukko tarvitsee opaspalveluita ja tätä osaamista alueelle rakentaa Riverian Kolilla elokuussa 2022 aloittanut erä- ja luonto-oppaan koulutus.

Kolin eräopasryhmän tavoitteena on tarjota osaavia tekijöitä alueen matkailun eteenpäin viemiseksi. Opaskoulutus on suunniteltu siten, että se antaa vahvat tiedot juuri Kolin ja Pielisen seudun luonnosta sekä sinne sopivista luontoaktiviteeteista. Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena ja kontaktijaksoilla tutustutaan paitsi eräoppaan taitoihin, myös Kolin seudun erityispiirteisiin.

- Riveria on maan huippua työelämän kanssa tehtävässä yhteistyössä. Tätä haluamme myös Kolilla vaalia, kertoo Riverian koulutuspäällikkö Aira Lintunen.

Eräopasopiskelijoille onkin varattuna mahdollisuus yrityksissä tapahtuvaan oppimiseen ja tähän kannustetaan monella tapaa. - Olemme varanneet hiihtolomaviikolle ja kesään aikaa työelämässä oppimisen jaksoille. Toivoisimme että mahdollisimman moni tilaisuuteen tarttuisi, Lintunen jatkaa.

Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen on innoissaan uuden koulutuksen aloittamisesta Kolilla. -Riverian kanssa on tehty tiivistä yhteistyötä Kolin matkailukoulutuksen kehittämiseksi, ja nyt alkanut erä- ja luonto-opaskoulutus on yksi konkreettinen tulos yhteistyöstä. -Oli hienoa huomata, että Kolille hakeutui opiskelijoita ympäri Suomea, jotka toivottavasti osaltaan laajentavat alueen opas- ja ohjelmapalvelutarjontaa tulevaisuudessa.

Kolin eräopasryhmässä aloitti opintonsa 13 opiskelijaa. Erilaisista taustoista tulevat opiskelijat painottavat opinnoissaan hiukan eri osa-alueita, mutta yhteisenä tähtäimenä on puolentoista vuoden päästä luontoalan ammattitutkinto. Tämä tarjoaisi lisää osaavia oppaita Kolin maisemaan ja entistäkin parempaa palvelua kävijöille.

 

Lisätietoja:

Harri Laukkanen, tuntiopettaja

harri.laukkanen@riveria.fi

050 336 0489

 

Aira Lintunen, koulutuspäällikkö                             

aira.lintunen@riveria.fi                                      

050 590 5977

Ihmisjoukko kävelemässä jonossa suon keskellä olevilla pitkospuolla. Ihmisillä rinkat selässä.