Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Rakennustietojen selvitystyö jatkuu Lieksassa Syvälahti-Kalkinlahti-Joensuunniemen -alueella, keskustaajaman luoteispuolella sekä Vuonisjärven/Vuonislahden alueella

Rakennustietojen selvitystyö jatkuu Lieksassa Syvälahti-Kalkinlahti-Joensuunniemen -alueella, keskustaajaman luoteispuolella sekä Vuonisjärven/Vuonislahden alueella

Lieksan kaupunki rakennusrekisterin pitäjänä selvittää lieksalaisten kiinteistöjen ja rakennustietojen tilannetta kaupungin rakennusrekisterin, väestötietojärjestelmän rakennus- ja huoneistorekisterin sekä Verohallinnon rekisterin ajantasaistamiseksi. Selvitystyötä tehdään Syvälahti-Kalkinlahti-Joensuunniemi-alueella, keskustaajaman luoteispuolella sekä Vuonisjärven/Vuonislahden alueella yhdessä konsulttien kanssa. Kaikki alueen kiinteistöt inventoidaan, mukaan lukien saaressa sijaitsevat kiinteistöt.

Syvälahti-Kalkinlahti-Joensuunniemi-alueen konsulttina toimii FCG Finnish Consulting Group Oy. Keskustaajaman luoteispuolen sekä Vuonisjärven/Vuonislahden alueen inventoinnit tekee PwC. Kiinteistöjen inventointityö alkaa 11.9. alkavalla viikolla ja kestää marraskuun loppuun saakka.

Kiinteistötietojen inventointityössä tarkistetaan mm. rakennusten olemassaolo, sijainti, osoite, ulkomitat, ja muut havaittavat perustiedot. Kiinteistöjen inventointi tapahtuu ulkoa, eikä yksityisten rakennusten sisätiloihin ole tarvetta mennä. Yrityskohteissa tarkistetaan myös rakennusten sisätiloja. Mikäli sisätilojen tarkistukseen on tarve, kiinteistöjen omistajiin ollaan yhteydessä etukäteen. Tarvittaessa rakennuksesta voidaan ottaa ulkokuva rakennusvalvonnan inventointityötä varten. Inventointityö ei vaadi kiinteistön omistajan yhteydenottoa eikä läsnäoloa paikan päällä. Inventointiryhmällä on mukana henkilökohtainen kuvallinen ID-kortti.

Jos mittauskäyntien yhteydessä havaitaan luvattomia rakennuksia tai luvattomia laajennuksia, toimitaan niiden osalta kuten maankäyttö- ja rakennuslaissa on säädetty. Kiinteistön omistaja on velvollinen selvittämään lupien tarpeen kunnan rakennusvalvonnasta, ja tarvittaessa hakemaan luvan jälkikäteen. Rakennus- ja toimenpidelupien tarve selviää Lieksan kaupungin rakennusjärjestyksestä.

-Toivomme, että kiinteistön omistajat ottavat rakennusvalvontaan jo tässä vaiheessa yhteyttä, jos rakennusten luvituksessa on epäselvyyksiä, Lieksan kaupungin rakennustarkastuspäällikkö Jorma Sarkkinen sanoo. -Lähtökohtana on kuntalaisten yhdenvertaisen kohtelunkin vuoksi huomioida se, että kaikilla kiinteistöillä tulee olemaan asianmukaiset luvat haettuna ja myönnettynä.

Tarkemmat alueiden rajaukset karttaliitteissä (pdf).

Liite 1 Syväniemi, Kalkinlahti, Joensuunniemi

Liite 2 Keskustaajaman luoteispuoli

Liite 3 Vuonisjärven alue

 

Lisätietoja:

Lieksan kaupunki, rakennustarkastuspäällikkö Jorma Sarkkinen, p. 040 1044 790

Lieksan kaupunki, tarkastusinsinööri Jari Pyykkö, p. 040 1044 791

FCG Finnish Colsulting Group, projektijohtaja Risto Kärkkäinen, p. 040 833 8109

PwC, Senior Associate, Hannele Holma, p. 040 724 5032

Ilmakuva Lieksan keskustasta. Kuvaaja Panu Puranen.