Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Puutarhajätteiden sijoitus Lieksassa

Puutarhajätteiden sijoitus Lieksassa

Kevään lämmettyä ja puutarhahommien pyörähdettyä käyntiin, haluaa maankäyttöpäällikkö Jukka Haltilahti Lieksan kaupungin maankäytöstä muistutella kaupunkilaisia puutarhajätteen käsittelystä kaupungin alueella: ”Puutarhajätteen oikea paikka on Lieksan keskustan jätevedenpuhdistamon takana oleva keräyspiste (Timitrantie 2) tai kompostointi kunkin asukkaan omalla tontilla.”

 

”Kompostoinnista jätehuoltomääräykset antavat ohjeen, jonka mukaan puutarhajätettä saa kompostoida lämpöeristämättömässä kompostorissa, kompostointi­kehikossa tai aumassa.”, kertoo puolestaan kaupungin ympäristönsuojelusihteeri Riitta Laatikainen.

 

Puutarhajätettä ei saa kuljettaa puistoihin tai muille yleisille tai yksityisille alueille. ”Lieksan kaupungin omistamille maa-alueille puutarhajätteen säilöminen ilman erillistä lupaa on yksiselitteisesti kielletty. Sama koskee myös esimerkiksi nurmikon laajentamista, istutusten tekemistä, halkopinojen laittamista tai koiratarhan rakentamista. ”Omalle tontille saa rakentaa, mutta naapurin puolelle siihen pitää olla omistajan lupa”, Haltilahti täsmentää ja muistuttaa samalla, että vain kirjallinen lupa on voimassa. Vanhat aikanaan mahdollisesti annetut suulliset luvat eivät.

 

Timitrantien puutarhajätteen vastaanottopiste sijaitsee Pikkukukko lajitteluaseman vieressä ja vastaanottopisteelle voi toimittaa maksutta kaikki oksat, risut sekä haravointijätteet ympärivuorokautisesti. 

 

Lisäksi vieressä olevalle Jätekukko Oy:n Pikkukukko lajittelupisteelle voi toimittaa muun lajiteltavan jätteen kesäaikana (1.5.-31.10.) ma ja to klo 10-18 sekä toukokuussa lauantaisin klo 9-14. Talvikaudella (1.11.-30.4.) lajitteluasema on avoinna ma ja to klo 13-17. Lajitteluasemalle kotitaloudet ja yritykset voivat toimittaa sellaiset jätteet, joita ei voi laittaa tavalliseen jäteastiaan kokonsa tai ominaisuuksiensa vuoksi, kuten esimerkiksi vaaralliset jätteet. Tavallista jäteastiaan kuuluvaa talousjätettä ei vastaanoteta lajitteluasemalle.

 

 

 

Lisätietoja:

 

Jukka Haltilahti, maankäyttöpäällikkö

jukka.haltilahti@lieksa.fi

p. 040 1044 840

 

 

Riitta Laatikainen, ympäristönsuojelusihteeri

riitta.laatikainen@lieksa.fi

p. 040 1044 795