Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjoiskarjalaisten liikuntatottumuksia ja –aktiivisuutta selvitettävä kysely auki 8.3.2021 saakka

Pohjoiskarjalaisten liikuntatottumuksia ja –aktiivisuutta selvitettävä kysely auki 8.3.2021 saakka

Lieksa mukana maakunnallisessa liikuntakyselyssä

 

Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n (Pokali) ja Pohjois-Karjalan kuntien yhteistyössä toteuttama liikuntatottumuksia ja -aktiivisuutta selvittävä kysely on avoinna 8.3.2021 saakka. Liikuntakyselyssä selvitetään mm. kuntalaisten liikunta-aktiivisuutta, eniten harrastettuja liikuntamuotoja, liikunnan harrastamista lisääviä ja rajoittavia tekijöitä, urheiluseuratoimintaan osallistuvien määrää, halua panostaa taloudellisesti liikunnan harrastamiseen. Lisäksi kuntalaisilta kysytään kehitettäviä asioita liikunnan osalta omassa kunnassa, ja kyselyn vastauksia käytetään liikuntapalveluihin liittyvän päätöksenteon tukena.

Kysely toteutetaan sähköisesti Webropol-kyselynä.

Paperiseen kyselyyn voi Lieksassa vastata kirjastolla (Urheilukatu 4) ja kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä (Pielisentie 3).

 

Maakunnallista yhteistyötä kyselyn toteutuksessa

Liikuntakysely suoritetaan yhtä aikaa jokaisessa Pohjois-Karjalan kunnassa, jolloin tuloksia voidaan vertailla kuntien kesken. Samalla saadaan tärkeää tietoa koko maakunnan tilanteesta. Kyselyn tuloksia voidaan tarkastella mm. kokonaisuutena, kunnittain, ikäryhmittäin ja postinumeroiden mukaan alueittain jaoteltuina.

Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman laaja-alainen vastaajien joukko. Kyselyn täyttäminen on hyvin nopeaa ja yksinkertaista.

-Kysely toteuttaa liikuntalakia, jonka mukaan jokaisen kunnan tulee kuulla asukkaitaan liikuntaa koskevissa päätöksissä. Ei ole tiedossa, että muut maakunnat toteuttaisivat tällaista kyselyä näin yhtenäisesti. Siltä osin olemme Pohjois-Karjalassa edelläkävijöitä. Tavoitteena on saada liikunnan vaikuttamistyöhön kuntakohtaista tietoa käyttökelpoisessa muodossa., Pokalin vs. aluejohtaja Tomi Pyylampi selventää.

 

Ensimmäisen kerran liikuntakysely toteutettiin vuonna 2017 osana Tulevaisuuden liikuntakunta-hanketta.

 

Lisätietoja:

 

Jarmo Honkanen, liikuntasihteeri, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 113, jarmo.honkanen@lieksa.fi

 

Tomi Pyylampi, vs. aluejohtaja, Pohjois-Karjalan Liikunta ry

p. 040 773 9243, tomi.pyylampi@pokali.fi