Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjala on kiihtymisvaiheessa – todettuja koronatartuntoja ennätyksellisen paljon

Pohjois-Karjala on kiihtymisvaiheessa – todettuja koronatartuntoja ennätyksellisen paljon

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymäPohjois-Karjala on kiihtymisvaiheessa – todettuja koronatartuntoja ennätyksellisen paljon

Tiedote. Julkaistu: 29.07.2021, 18:51
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Maakunnan koronavirustilanne jatkuu edelleen vakavana. Torstaina 29.7. kokoontunut Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-tilannekuvatyöryhmä totesi Pohjois-Karjalan olevan yhä koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Koronatartuntoja todetaan päivittäin runsaasti eri puolilla maakuntaa.

- Viimeisen viikon aikana Pohjois-Karjalassa on todettu enemmän korotartuntoja kuin millään aiemmalla viikolla pandemian aikana. Tilanne on vakava, koronavirus leviää nyt voimakkaasti etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Jokaisen tulisi nyt rajoittaa sosiaalisia kontakteja. Mikäli on välttämätöntä olla paikassa, jossa on muita ihmisiä, pitää huolehtia riittävästä turvavälistä ja käyttää maskia, tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Sirpa Kaipiainen painottaa.

Viikolla 29 Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla uusia koronatartuntoja todettiin yhteensä 75, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 45. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 70.

Tartuntoja todettiin Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa ja Polvijärvellä. Tartunnoista 16 oli peräisin ulkomailta ja kotimaassa tapahtuneita jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista oli yhteensä 2. Aiemmin karanteeniin asetetuilla henkilöillä todettiin 18 tartuntaa. Yhdeksän tartunnan alkuperä jäi epäselväksi.

Ulkopaikkakuntalaisia on käynyt myös testeissä Siun soten alueella ja positiivisia tartuntoja on tästä ryhmästä todettu viisi. Osa tartunnan saaneista on jäänyt karanteeniin Pohjois-Karjalan alueelle.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 36. Viikon aikana on todettu joukkoaltistumisia, minkä vuoksi useita kymmeniä ihmisiä on asetettu karanteeniin. Tällä hetkellä karanteenissa on noin 400 ihmistä. Tartuntojen selvitystyö jatkuu, joten karanteeniin asetettujen määrä tulee vielä nousemaan.

- Tartunnanjäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut. Ruuhkan purkamiseksi Siun sote ilmoittaa koronavirukselle altistumisesta tekstiviestillä. Karanteeniin asettamisesta ensimmäinen tieto saattaa myös tulla esimerkiksi oman työpaikan, koulun tai päiväkodin kautta. On tärkeää, että saatuja ohjeita noudatetaan, vaikka Siun sote ei olisi vielä ottanut yhteyttä. Siun sote on yhteydessä mahdollisimman pian karanteeniin asetettaviin ja antaa virallisen karanteenipäätöksen, Kaipiainen toteaa.

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Kiihtymisvaiheessa olevassa Pohjois-Karjalassa muutos tarkoittaa sitä, että ravintolat saavat olla avoinna klo 05–01 ja anniskelu on sallittu klo 07–24. Asetus tulee voimaan 31.7.2021. Lue lisää päätöksestä valtioneuvoston tiedotteesta: Muutoksia ravitsemisliikkeiden rajoituksiin useissa maakunnissa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt lausuntoa koskien yleisötilaisuuksien järjestämistä. Pohjois-Karjalan alueellinen tilannekuvatyöryhmä arvioi antamassaan lausunnossaan, että yleisötilaisuuksien rajoittaminen ei toistaiseksi ole välttämätöntä. Ravintolarajoitusten vaikutuksia seurataan ja tilannetta arvioidaan viikoittain. Voimassa olevat alueelliset rajoitukset ja suositukset löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset. Tilannekuvatyöryhmä kokoontuu elo-syyskuussa viikoittain joka torstai.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 29 (19.–25.7.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

  • Koronavirustartuntojen määrä pohjoiskarjalaisilla: 70, muutos edellisviikkoon +41
  • Tartuntojen alkuperä tiedossa 87,14 %
  • 7 vrk ilmaantuvuus (19.-25.7.2021): 36,11, muutos +9,84
  • 14 vrk ilmaantuvuus (19.-25.7.2021): 62,37, muutos +15,86
  • Koronanäytteitä: 4260, muutos +1510
  • Positiivisten koronanäytteiden osuus: 1,72 %

Lisätietoja medialle:

Toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen, sirpa.kaipiainen@siunsote.fi, puh. 013 330 3162.

_____________________________________________________________________________________________________

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.

Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi

Facebook: facebook.com/siunsote
Twitter: @siunsote
LinkedIn: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

#siunsote #turvaammearkeasi