Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pielisen Savotan keskustelut jatkuvat Lieksassa

Pielisen Savotan keskustelut jatkuvat Lieksassa

Pielisen Savotan paneelikeskusteluissa 25.-26.7.2019  puhutaan tänä kesänä työstä ja työvoiman saatavuudesta sekä investoinneista ja niiden houkuttelemisesta alueelle.

Lieksaa ja koko maakuntaa vaivaa ristiriitainen ongelma. Työttömyys on melko korkealla, mutta samanaikaisesti eräät toimialat kokevat työvoimapulaa. Elintarviketeollisuus, sahat, sosiaali- ja terveydenhoito ja hallinto ovat esimerkiksi tällaisia aloja. Uudet investoinnit mm. biotuoteteollisuuteen lisäävät työvoimatarvetta.

 

Miten ratkaista tilanne, jossa on korkea työttömyys ja samalla paljon avoimia työpaikkoja? Mitä uudelleenkoulutuksen avulla on tehtävissä? Onko seutukunnan imago houkuttelemassa vai torjumassa työntekijöiden muuttoa paikkakunnalle? Miten saadaan oppilaitoksista valmistuneet hakeutumaan alueen työpaikkoihin tai palaamaan muualta tänne? Olisiko Lieksa houkutteleva kohde nuorelle perheelle asettua asumaan? Löytyykö molemmille puolisoille työpaikka? Mm. näistä kysymyksistä puhutaan.

 

Työsavottaan 25.7. osallistuvat SAK:n entinen puheenjohtaja, ministeri Lauri Ihalainen,  tulevaisuuksientutkija, tekniikan tohtori Mikko Dufva Sitrasta, Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Laura Saarikoski, Karelia AMK:n rehtori Petri Raivo ja Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. Paneelin puheenjohtajana toimii Suomen Yrittäjien elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin.

 

Investointisavotassa 26.7. pohditaan uusien investointien ja niiden myötä uusien työpaikkojen saantia Lieksaan. Mitkä asiat houkuttelisivat yrityksiä sijoittumaan ja investoimaan Lieksan alueelle? Mitkä ovat Lieksan ja koko Pohjois-Karjalan vahvuudet? Mitkä ovat alueen haasteet? Alueet voivat menestyä ja kehittyä vain, jos ne kiinnostavat yritystoimintaa. Mitä merkitsee raaka-aineiden hinta tai liikenneyhteydet? Miten alueen imago vaikuttaa yritysten sijoittumiseen ja investointeihin? Miten digitalisaatio luo edellytyksiä investointeihin? Mm. näistä asioista puhutaan perjantaina.

Investointisavotassa keskustelevat Suomen Pankin johtokunnan entinen varapuheenjohtaja Seppo Honkapohja, Pankaboard Oyj:n toimitusjohtaja Lauri Junnila, Finnveran aluepäällikkö Hannu Puhakka ja Pohjois-Karjalan Osuuspankin pankinjohtaja Heljä Pulkki.

Paneelin puheenjohtajana toimii Kauppalehden entinen taloustoimittaja Harri Vänskä.

 

Lieksan kaupungin, Pohjois-Karjalan Osuuspankin ja Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton lisäksi tapahtumaa tukevat Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Pohjois-Karjalan kauppakamari, PunaMusta Media ja Kakkonen-yhtiöt.

 

Lisätietoja:

Pielisen Savotan pj. Riitta Lassander, puh. 050-3889672

Pielisen Savotan vpj. Pekka Heikkinen, puh. 0400-317605