Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Osulan asemakaavan muutos Lieksassa

Osulan asemakaavan muutos Lieksassa

Lieksan kaupunki käynnistää Osulan asemakaavan muutostyön. Asemakaavan muutosalue sijaitsee Lieksan keskustassa, Pielisentien ja Korpi-Jaakonkadun kulmauksessa, osoitteessa Pielisentie 1. Alueella on voimassa vuonna 2013 hyväksytty asemakaava. Asemakaavan muutos koskee korttelin 10 tonttia 29, joka on yksityisessä omistuksessa.

Suunnittelualueella on yksityisessä omistuksessa oleva entinen Pielisjärven osuusliike. Asemakaavassa rakennuksella on merkintä säilytettävä rakennus / uusi rakennus. Lieksan kaupunki ja kiinteistönomistaja ovat allekirjoittaneet maankäyttösopimuksen kaavoituksen käynnistämiseksi 28.2.2024. Muutoksen tavoitteena on päivittää asemakaava helpottamaan rakennuslupamenettelyä sekä uudisrakennusten suunnittelua ja rakentamisen aloittamista.

Nyt laaditusta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavaluonnoksesta tiedotetaan muun muassa lähialueen maanomistajia ja pyydetään keskeisiltä osallisilta lausunnot.

Lieksan kaupunginhallitus päättää asemakaavan muutoksen vireilletulosta ja kaavaluonnoksen nähtäville asettamisesta maanantaina 4.3.2024.

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, vt. maankäyttöpäällikkö

p. 040 1044 009 / susanna.saastamoinen@lieksa.fi

Ilmakuva Osulan kaava-alueesta