Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Monia mukavia tapahtumia kirjastossa marraskuun aikana

Monia mukavia tapahtumia kirjastossa marraskuun aikana

Monia mukavia tapahtumia marraskuussa – Lieksan kirjasto kutsuu mukaan!

 

ti 19.11. klo 17 Lieksan kirjaston kirjallisuusillan vieraiksi saapuvat kirjailija Heikki Turunen ja toimittaja, FM Timoi Munne.

Turusen uusin teos runokirja Hehkuva sydän ilmestyi lokakuussa. Kirja sisältää rakkausrunoja, yhteiskunnallisia runoja, metsää ja sen luontoa ylistäviä runoja sekä erilaisia juhlarunoja. Timoi Munne etsi, valitsi ja kokosi niitä arkistoista, perheiden laatikoista ja Turusen runokansioista. Illan aikana on mahdollisuus teoksen ostamiseen. Tervetuloa!

 

Joen Severi opastaa ja antaa tukea tietotekniikassa, laitteiden ja erilaisen sähköisten palveluiden käytössä keskiviikkona 20.11. klo 14-16. Samalla haetaan lieksalaisia vertaisohjaajia mukaan toimintaan ja yhteistyöhön kirjaston ja Joen Severin kanssa.

 

Lahjoita toivoa nuken avulla! UNICEF-nukkenäyttely Lieksan kirjaston lastenosastolla 23.11. asti. Näyttely juhlistaa 30 vuotta täyttävää Lapsen oikeuksien sopimusta. UNICEFin Joensuun vapaaehtoisen valmistaman nuken voi lunastaa itselleen näyttelyn päätyttyä kirjaamalla varauksen kirjastossa ja tekemällä lahjoituksen Suomen UNICEFin tilille.

 

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 18.-24.11. teemalla ”Lapsen oikeus olla oma itsensä”. Sen kunniaksi lastenosastollamme kasvaa koko viikon ajan Voimapuu, jonka lehdet versovat lasten supervoimista. Mieti omia vahvuuksiasi, hyviä ominaisuuksiasi, taitojasi ja supervoimiasi. Kirjaa (tai pyydä kirjoitustaitoista kirjaamaan) ne lastenosastoltamme löytyville puun lehdille ja kiinnitä puunrunkoon.

Kasvatetaan yhdessä Lieksan lasten Voimapuu!

 

Lapsen oikeuksien päivänä, keskiviikkona 20.11. vietetään kirjaston lastenosastolla satutuokiota klo 15. Satujen aiheena on päivän teema ”Minä saan olla minä”. Kaikki ovat tervetulleita!

 

Tämä vuoden kirjastossa jatkunut Puu on runo -tapahtumasarja kuljettaa kuulijat marraskuussa Irlannin usvaisiin tammilehtoihin. Tiistaina 26. marraskuuta kello 13 Asko Hiljanen, Inka Kivi ja Kristiina Sotiriou kutsuvat mukaansa runo- ja lauluseuraan sekä jakamaan mieluusti ajatuksia, tarinoita, raikassointuisen Irlannin palasia kaikkien kanssa!

 

Marraskuun viimeisenä päivänä lauantaina 30.11. kirjastossa kuullaan luento ja otteita venäläisestä nykykirjallisuudesta. Tilaisuuden järjestää yhdessä kirjaston kanssa Suomi-Venäjä-seuran Lieksan osasto.

 

Lisätietoja:

Lea Tserni-Puittinen kirjastotoimenjohtaja
lea.tsernipuittinen@lieksa.fi
p. 04010 44130