Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Minna Kajander ja Marja Kalevi konsertoivat Lieksan kulttuurikeskuksessa su 16.2. klo 14.00 ja Juuan kunnantalon valtuustosalissa pe 14.2. klo 19.00 teemalla Kaukaiselle ystävälle.

Minna Kajander ja Marja Kalevi konsertoivat Lieksan kulttuurikeskuksessa su 16.2. klo 14.00 ja Juuan kunnantalon valtuustosalissa pe 14.2. klo 19.00 teemalla Kaukaiselle ystävälle.

Kaukaiselle ystävälle

 

Usealla meistä on ystävä joka asuu kaukana tai läheinen, jota ei ole tavannut pitkään aikaan. Todellisen ystävän voi kohdata uudestaan kuin välimatkaa ei koskaan olisi ollutkaan.

Musiikki tuli uudelleen yhdistäneeksi Marja Kalevin ja Minna Kajanderin lähes kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Hetken päästä se, ilkikurisesti hymyillen, erotti ystävykset jälleen. Tai ainakin yritti.

- Halusimme jakaa tarinamme konserteissa ystävänpäivän aikaan, soittamalla pasuunalle ja pianolle sävellettyä musiikkia, kertoo Minna Kajander. Kaukaiselle ystävälle -konsertit ovat 14.2. Juuan kunnantalolla ja 16.2. Lieksan kulttuurikeskuksen Brahe-salissa.

 

Minnan ja Marjan tiet kohtasivat muutama vuosi sitten Vakka-Suomen musiikkiopistossa, jossa he olivat hetken kollegoita: - Olimme nähneet viimeksi vuosia aiemmin soittaessamme yhdessä ja tiet olivat vieneet eri puolille Suomea. Minnan mukana Turun seudulle tuli pala entistä kotiseutua. Seurasi muutama oikein rattoisa työvuosi samassa musiikkiopistossa, kertoo konsertin pianisti Marja Kalevi.

Jo yhteisten työvuosien aikana virisi ajatus soittamisesta yhdessä. Kun tiet uudestaan veivät eri puolille Suomea –ja kuinka ollakaan Marjan tie vei sinne mistä Minna lähti, ystävykset päättivät, että periksi ei anneta. Pidetään yhteyttä! Nyt on yhteisen konsertin aika. - Tämä tuntuu tärkeältä ohjelmistonkin puolesta; Musiikkia lännestä ja idästä joiden välillä tässä molemmat muusikot liikkuvat. Siinä yhdistyy muun muassa raumalaisen ja lieksalaisen säveltäjän musiikkia, kertoo Marja Kalevi.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin päästä soittamaan ystävän kanssa yhdessä. Tule Sinäkin konserttiin kaukaisen ystäväsi kanssa toivottavat Minna Kajander ja Marja Kalevi.

 

Konsertin ohjelma

Carolina Calvache: Trombonsillo

Timo Katila: Sonatiini pasuunalle ja pianolle (kantaesitys 14.2.)

Einar Englund: Panorama

Heino Kaski: Preludi h-molli op. 48/1 ”Pankakoski”

Launy Gröndahl: Konsertto pasuunalle ja pianolle.

Kuvassa Marja Kalevi ja Minna Kajander.

Lisätietoja:

Asko Saarelainen, p. +358 40 1044 111