Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa ympäristölupien hakeminen ja hallinta onnistuvat nyt Lupapiste-palvelussa

Lieksassa ympäristölupien hakeminen ja hallinta onnistuvat nyt Lupapiste-palvelussa

Lieksan kaupungin ympäristönsuojelu on ottanut 8.5.2023 käyttöön ympäristölupien sähköisen asiointipalvelu Lupapisteen. Sen avulla ympäristöön liittyviä lupia voidaan nyt hakea verkossa, vuorokauden ympäri ja paikasta riippumatta. Palvelun avulla vähennetään tarvetta paperisten hakemusten ja dokumenttien toimittamiselle sekä toimistokäynneille. Palvelun käyttöönoton tavoitteena on sujuvoittaa ja nopeuttaa kaikkien osapuolten työtä.

 

Lupapiste kattaa ympäristö- ja maa-aineslupien, ilmoitusten sekä poikkeamispäätösten hakemisen, ja palvelu toimii myös sähköisenä neuvontapyyntökanavana. Lupapisteen kautta voi tehdä myös kirjalliset vireillepanoilmoitukset. Suullisia vireillepanoilmoituksia ei oteta vastaan kuin poikkeustilanteessa. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

 

Palvelussa hakija voi seurata lupien etenemistä ja nähdä muiden osapuolten, kuten viranomaisen, suunnittelijoiden tai muiden hankkeen osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.

 

Lupapiste ohjaa asioijaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta sekä tekemään hakemuksen tai ilmoituksen valitun toimenpiteen pohjalta. Esimerkiksi kiinteistön tiedot saadaan helposti neuvontapyyntöön tai lupahakemukseen palvelun paikkatietojen avulla. Lupapisteen käyttöönoton tavoitteena on lupakäsittelyjen nopeutuminen ja sujuvoittaminen.

 

Ympäristösuojelun lisäksi Lieksan kaupungin rakennusvalvonta käyttää Lupapiste-palvelua luvitukseen liittyvissä asioissa.

 

https://www.lupapiste.fi

 

 

Lisätietoja:

Tuula Tirronen, ympäristönsuojelusihteeri, tuula.tirronen@lieksa.fi, p. 040 1044 795