Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa Pielisen museon uudisrakennuksen suunnittelussa otetaan aikalisä

Lieksassa Pielisen museon uudisrakennuksen suunnittelussa otetaan aikalisä

 

Pielisen museolle on suunniteltu osin uutta päärakennusta sekä nykyisen muutostöitä. Valmistelu on edennyt suunnitellusti ja Lieksan Kiinteistöt Oy kilpailutti uudisrakennuksen rakentamisen sekä vanhaan päärakennukseen kohdistuvat muutostyöt.

 

-Lieksan kaupunginvaltuusto oli varannut investoinnille kahden miljoonan euron määrärahan, joka ylitettiin tarjouskilpailussa merkittävästi, taustoittaa tilannetta Lieksan Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Vacklin. Määrärahan ylityksen lisäksi kilpailutuksen pääurakan ja kahden aliurakan hankintaan saapui ainoastaan yksi tarjous, eli todellista kilpailutilannetta ei päässyt syntymään. -Näistä syistä johtuen Lieksan Kiinteistöt Oy on keskeyttänyt kilpailutuksen, Vacklin kertoo.

 

Vacklin taustoittaa, että vaikka kilpailutus on keskeytetty, niin museon päärakennuksen suunnittelua jatketaan uudelta pohjalta edelleen. -Tarkennamme tilaohjelmaa, mietimme mahdollisia muokkauksia ja valmistelemme kilpailutusta siten, että edelleen tänä vuonna uudisrakennuksen rakentaminen voisi alkaa.

 

Pielisen museo on ilmoittanut aiemmin, että uudisrakentamisen vuoksi museon päärakennus ja ulkomuseo suljetaan 31.8.2023. -Museo pidetään aiemman suunnitelman mukaan suljettuna 1.9. alkaen, mutta sopimuksesta voimme ottaa ulkomuseoon ryhmiä vielä syyskuussakin tässä muuttuneessa tilanteessa, lupaa museonjohtaja Mikko Kero. -Vuoden 2024 kesällä ulkomuseo on tarkoitus pitää avoinna normaalisti.

 

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jarmo Vacklin, Lieksan Kiinteistöt Oy, p. 040 308 4988

Hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen, Lieksan kaupunki, p. 040 1044 101

 

 

ilmakuvaa pielisen museosta