Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa koronatilanne pysynyt rauhallisena

Lieksassa koronatilanne pysynyt rauhallisena

Ylioppilaiden lakkiaiset järjestetään erikoisjärjestelyin

Koronatilanne Lieksassa on jatkunut rauhallisena, ja kaupungin valmiusryhmä päätti 31.5.2021, ettei kaupungissa ole syytä tehdä muutoksia rajoituksiin kaupungin palveluihin liittyen.

Sisäliikuntapaikkojen osalta valmiusryhmä piti ennallaan päätöksen noudattaa alueellista suositusta ja pitää sisäliikuntatilat vielä suljettuina aikuisten liikuntaryhmien osalta. Liikuntatilojen avaamiseen aikuisten ryhmille on kuitenkin valmistauduttu niin, että tilat voidaan avata nopealla aikataululla, kun alueellinen suositus sitä puoltaa.

Lukion lakkiaiset järjestetään lauantaina 5.6. erityisjärjestelyin yksityisenä kutsuvierastilaisuutena Brahea-kampuksella. Paikan päällä tilaisuutta pääsevät seuraamaan kutsun saavat uusien ylioppilaiden läheisimmät. Tilaisuus videoidaan suorana lähetyksenä Lieksan kaupungin YouTube-kanavalle.

Valmiusryhmä muistuttaa lieksalaisia olemaan edelleen valppaina koronaohjeiden noudattamisessa. -Koronarokotukset etenevät tällä hetkellä hyvin ja rokotekattavuus Lieksassa on maakunnan kärkeä. Vielä ei ole kuitenkaan aika hellittää, koska kesän kynnyksellä riski viruksen leviämisestä kasvaa, kun lomat alkavat ja ihmiset matkustavat alueiden välillä, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen korostaa. -Uudet virusmuunnokset tuovat myös omat haasteensa, minkä vuoksi on vieläkin erittäin tärkeää noudattaa ohjeita kasvomaskien käytöstä, käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä, Määttänen lisää.

Kaupungin valmiusryhmä jatkaa tilanteen aktiivista seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 14.6.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001