Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa jatketaan asteittaista koronarajoitusten purkamista

Lieksassa jatketaan asteittaista koronarajoitusten purkamista

Lieksan kaupungin valmiusryhmä on päättänyt jatkaa koronarajoitusten asteittaista lieventämistä. Suljettuina olleet Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, työllisyyspalvelujen Puutikki-myymälä ja lapsiperheiden Kohtaamispaikka avataan 24.5.2021 alkaen. Tilojen avaamisessa noudatetaan voimassa olevia ohjeita ja rajoituksia koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi.

Brahe-saliin voi tämän hetken rajoituksilla ottaa enintään 70 henkilöä, tilaan kulkeminen ohjataan molempien sisäänkäyntien kautta ja istumapaikkojen välillä on 2 metrin turvavälit. Saman seurueen jäsenet voivat istua vierekkäin. Kohtaamispaikan toiminta aloitetaan ulkotapahtumilla ja pienryhmätoiminnalla.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen muistuttaa, että vaikka rajoitusten purkua jatketaan, on terveysturvallisuuteen kiinnitettävä edelleen huomiota. -Rajoitusten höllentäminen ei tarkoita sitä, että tilanne olisi ohi ja korona selätetty. On erittäin tärkeää muistaa edelleen huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, kasvomaskien käytöstä ja turvaväleistä – liian tarkkana näissä ei voida olla, Määttänen painottaa.

Aikuisten sisäliikuntaryhmien osalta Lieksassa noudatetaan maakunnallista suositusta ryhmäliikunnan välttämisestä. Sisäliikuntatilat pysyvät vielä suljettuna aikuisten liikuntaryhmiltä. Valmiusryhmä päätti kuitenkin, että liikuntatilojen avaamiseen myös aikuisten ryhmille valmistaudutaan niin, että avaaminen voidaan tehdä, kun maakunnallinen suositus aikuisten ryhmäliikunnan osalta muuttuu.

-Näin kevään ja kesän edetessä meillä on onneksi erittäin hyvä tilanne ulkoliikuntapaikkojen suhteen, ja liikkuminen niin jalkapallon, pesäpallon, yleisurheilun kuin esimerkiksi frisbeegolfin parissa on mahdollista. Keskustan ja sataman ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä ja yksi uusi vaihtoehto on myös Brahea-kampuksen pihaan tehty hiekkakenttä lentopallon pelaamista varten, Jarkko Määttänen luettelee vaihtoehtoja liikuntapaikkojen suhteen.

 

Lukion vanhojen tanssit ja kansalaisopiston lyhytkurssit erityisjärjestelyin

Lieksan lukion vanhojen tanssit järjestetään liikuntakeskus Liehussa 21.5. kahtena erillisenä kutsuvierastilaisuutena. Katsojat jaetaan etukäteen tasaisesti molempiin tilaisuuksiin ja paikan päällä heidät ohjataan turvaväleillä oleville istumapaikoilleen. Katsomossa käytetään kasvomaskeja. Vanhojen tanssit videoidaan laajemmalle yleisölle katsottavaksi Lieksan kaupungin YouTube-kanavalle.

Lieksan kansalaisopiston pienryhmille suunnatut kavio- ja puukkokurssit järjestetään koronaohjeistukset huomioiden. Asiasta tiedotetaan suoraan ryhmien opiskelijoita.

 

Valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran tilannepalaveriin 31.5.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001