Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa historiallinen päätös, kaupungissa aletaan rakentamaan uutta terveyskeskusta

Lieksassa historiallinen päätös, kaupungissa aletaan rakentamaan uutta terveyskeskusta

Lieksan kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan maanantaina 28.9.2020, että kaupungissa aletaan rakentaa uutta terveyskeskusta. Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kuvailee nyt tehtyä päätöstä historialliseksi. – Tämä on todella iso ja myönteinen päätös, että saamme terveet, turvalliset ja toimivat tilat asiakkaiden ja henkilöstön käyttöön, Määttänen sanoo.

 

-Tehokkaat ja toimivat tilat tukevat sosiaali- ja terveyspalvelujen säilymistä myös jatkossa Lieksassa. Tulevan maakunnallisen toimijan, Siun soten, kanssa yhdessä suunnitellut tilat ja yhteinen näkemys sosiaali- ja terveyspalvelujen toteuttamisesta antaa hyvät suuntaviivat tulevaisuuteen, Määttänen jatkaa.

 

Kaupunginvaltuusto päätöksen mukaan uusi terveyskeskus (sote-keskus) ja terveyskeskussairaala rakennetaan investorivaihtoehdolla, jossa Lieksan kaupunki välivuokraa terveyskeskuksen Siun sotelle. Lisäksi vanhusten palveluasumisen osalta tehdään kokonaisjärjestely, jossa Lieksan kaupunki vuokraa hoitokoti Eerikin Attendo Oy:ltä ja edelleen vuokraa tilat Siun sotelle sekä palveluasunnot Partalanmäeltä ja terveyskeskussairaalasta muuttaville asukkaille.

 

Nykyisen terveyskeskuksen tontille rakennetaan investorimallilla uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö, minne sen valmistuttua loput Partalanmäen palvelutalon asukkaista muuttavat. Samaan rakennukseen sijoitetaan keskuskeittiö sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttöön. Lieksan kaupunki välivuokraa rakennettavat uudet toimitilat Siun sotelle ja palveluasunnot suoraan asukkaille.

 

Lieksan kaupunginhallitus aloittaa uuden sote-keskuksen suunnittelun välittömästi kaupunginvaltuuston tekemän periaatepäätöksen jälkeen.

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001