Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksanjoen ylittävän sillan uusiminen ja Vuonislahdentien kunnostaminen Lieksan kaupungin kärkihankkeita vuodelle 2023

Lieksanjoen ylittävän sillan uusiminen ja Vuonislahdentien kunnostaminen Lieksan kaupungin kärkihankkeita vuodelle 2023

Strategiset kärkihankkeet lisäävät ja ylläpitävät alueen kasvun edellytyksiä

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto käynnistää vuoden 2023 Vaikuttamisen kärjet -asiakirjan laatimisen ja on pyytänyt kuntien esityksiä asiakirjan valmistelua varten. Nyt laadittava julkaisu ja sen pohjalta tehtävä vaikuttamistyö tähtää vuoden 2023 valtion talousarvioon vaikuttamiseen. Lieksan kaupunginhallitus käsittelee asiaa tiistaina 30.11.2021.

Lieksan kaupungin strategisina kärkinä ovat Lieksanjoen sillan uusiminen, Ukko-Kolin ja Jeron risteyksen välisen kevyen liikenteen väylän rakentaminen, Vuonislahden tien sekä Lieksan ja Ilomantsin välisen Hatuntien kunnostaminen. Lisäksi kaupunki pitää tärkeänä Lieksan kautta kulkevan Joensuu-Kontiomäki rataosuuden sähköistämistä sekä lauttayhteyttä Loma-Kolin ja Vuonislahden välille.

Lieksanjoen ylittävän kantatie 73 uuden sillan suunnittelun välitön käynnistäminen on kaupungin näkökannasta välttämätöntä, koska sillan rakennusprosessi on pitkä ja mikäli sillalle tulisi painorajoituksia, aiheuttaisi se merkittävää haittaa kaupungin ja maakunnan elinkeinoelämälle sekä pelastustoiminnalle. -Pahimmassa tapauksessa niin kaupunkilaisten, kuin myös raskaan pelastuskaluston kulku Lieksanjoen eteläpuolelle estyy, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo sillan tärkeydestä.

Vuonislahden tien kunnostamisella on merkittävä rooli Lieksan matkailulle. Kaupungin keskeisiä matkailukohteita sekä suosittu karavaanialue sijaitsevat Vuonislahdessa, ja lisäksi tien käyttäjämäärät lisääntyvät talvikaudella Lieksa-Koli-jäätien myötä. -Pahimmillaan tien heikko kunto aiheuttaa sen, että esimerkiksi karavaanarit kiertävät alueen. Lisäksi tien kunnostamisella on merkittävä vaikutus koulukuljetusten turvallisuuteen ja puutavarakuljetuksiin, kaupunginjohtaja Määttänen kuvailee tien merkitystä Lieksalle. 

Muina merkittävinä hanke-esityksinä Lieksan kaupunki nostaa esille järvilohi- ja taimenkantojen elvyttämisen Lieksanjoella ja muissa Pieliseen laskevissa virtavesissä sekä yrityskiinteistöjä omistaville kuntien yhtiöille palautettavat investointituet.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001

Autokojono koivujen reunustamalla tiellä. Kaksi kuorma-autoa tienlaidassa levikkeellä. Liikennemerkissä teksti Puustelli ja majoitusliikkeen symbolit.