Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan vuoden 2023 kaavoitukset keskittyvät edelleen Kolille

Lieksan vuoden 2023 kaavoitukset keskittyvät edelleen Kolille

Lieksan kaupungin strateginen painopiste asemakaavojen laadinnassa keskittyy vuoden 2023 aikana erityisesti Kolin alueelle. Kolin kaupunginosaa laajentavat uudet asemakaavat (Purnulahti, Kolin kylän asuntoalue ja Kolin keskusta) on tarkoitus saada hyväksyntään vuoden 2023 aikana. Kolilla jatketaan myös Ylä-Kolintie 25 asemakaavan laatimista. Lisäksi Loma-Kolin alueella alkanee useampi asemakaavahanke vuoden aikana myös yksityisten maanomistajien toimesta.

Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen taustoittaa, että viimeisen muutaman vuoden aikana Lieksassa menty selkeästi eteenpäin yleis- ja asemakaavojen osalta. -Lieksan ja Kolin osalta isot osayleiskaavat on pääosin saaneet lainvoiman. Tänä vuonna kaupunki jatkaa Kolin keskusta-alueen osayleiskaavan muutoksen tekemistä Ylä-Kolintie 25 osalta.

Lieksan keskustan alueella kaupunki on aloittanut kantatiellä 73 uuden Lieksanjoen sillan asemakaavan työstämisen. Hankkeella mahdollistetaan vanhan sillan korvaaminen uudella sillalla vanhan sillan viereen. -Elyn omistuksessa olevan Lieksanjoen sillan kaavan eteneminen on kriittinen asia liikennöinnin osalta niin kuntalaisten kuin elinkeinoelämän ja huoltovarmuuden näkökannasta, Saastamoinen tähdentää.

Lieksan alueella on laadinnassa myös ranta-asemakaavoja, jotka laaditaan yksityisten tahojen toimesta. Merkittävin näistä on Ruunaan alueen matkailua tukeva Metsähallituksen laatima Ruunaan ranta-asemakaava.

Vuoden 2022 aikana Lieksassa vahvistui myös useampi asemakaava. -Uutta sote-keskusta varten muutettu asemakaava sai lainvoiman, samoin kuin mm. Kevätniemen teollisuusalueen ja Vehkakankaan yritystoiminta-alueen asemakaavan muutokset, elinvoimajohtaja kertoo.

Lieksan kaupunginhallitus käsittelee kaavoituskatsausta kokouksessaan 13.2.2023. Kaavoituskatsaus on nähtävillä kaupunginhallituksen kokouksen esityslistan oheismateriaalina kaupungin verkkosivuilla osoitteessa: http://dynastyjulkaisu.pohjoiskarjala.net/lieksa/kokous/2023446-12-31170.PDF

 

 

Lisätietoja: 

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja

p. 040 1044 009 / susanna.saastamoinen@lieksa.fi

Talvinen maisema. Jäinen järvi, jonka jälkeen rannasta nousee korkeat havumetsän peittämät vaarat. Rannassa rakennuksia.