Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan koronavirustilanne pysynyt rauhallisena

Lieksan koronavirustilanne pysynyt rauhallisena

Koronavirustilanne Lieksassa on pysynyt edelleen rauhallisena. Viimeisin positiivinen koronavirustestin tulos on ilmennyt kaupungissa 20.11. ja rokotekattavuus on toisten koronarokotteiden osalta noussut 83,16 prosenttiin. Kolmansien koronarokotteiden antaminen on aloitettu ja lieksalaiset ovat ottaneet aktiivisesti myös influenssarokotteita, totesi Lieksan kaupungin pandemiavalmiusryhmä kokoontumisessaan 29.11.2021.

-Tilannekuvaa voi kuvailla hieman kaksijakoiseksi. Toisaalta meillä Lieksassa koronatilanne on hyvä ja rauhallinen, mutta naapurikunnissa, ja muualla maassa, tartuntaluvut ovat korkeitakin, kommentoi tilannetta Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Valtakunnallisen epidemiatilanteen huononemisen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarpeesta. Mahdolliset päätökset rajoituksista voisivat astua voimaan aikaisintaan 3.12.

-Oman lisänsä tuo myös tuoreet uutiset uudesta koronavirusmuunnoksesta, jonka vuoksi on jo asetettu matkustussuosituksia ja -rajoituksia monissa maissa. Tarkkana pitää siis edelleen olla ja ensisijaisesti huolehtia rokotusten antamasta suojasta sekä muista tutuista ohjeista terveysturvallisuuden ylläpitämiseksi, Määttänen summaa.

Valmiusryhmä jatkaa tilanteen aktiivista seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 13.12.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Itä-Suomen aluehallintoviraston tiedote:

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin koronarajoitusten tarpeesta Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa (26.11.2021)

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001

Piirroskuva kolmesta punaisesta koronaviruksesta sinistä taustaa vasten.