Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan Kiinteistöt Oy hakee uutta lainaa Lieksan kaupungilta

Lieksan Kiinteistöt Oy hakee uutta lainaa Lieksan kaupungilta

Lieksan Kiinteistöt Oy hakee Lieksan kaupungilta 5.555.000 euron lainaa. Haettavan lainan laina-aika on kymmenen vuotta ja lainan nostoajankohdat olisivat vuosina 2022-2024 useammassa erässä. Yhtiö antaa lainalle kiinteistövakuuden.

Haettavalla lainalla on tarkoitus jatkaa vuonna 2019 aloitettua yhtiön lainajärjestelyä, jonka avulla yhtiö saavuttaa säästöjä vuotuisissa korkokustannuksissa ja pystyy pienentämään lainakantaansa säännöllisesti. Lainajärjestelyn vuoksi yhtiön kokonaislainamäärä ei kasva. Järjestelyn yhteydessä muilta luotonantajilta vapautuu myös kiinnityksiä, joka antaa mahdollisuuden tarvittaessa toteuttaa yhtiön kiinteistöstrategian mukaisia realisointeja. Lieksan kaupungin ei tarvitse tässä vaiheessa ottaa uutta lainaa tämän järjestelyn takia.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo lainajärjestelyn tukevan kaupungin elinkeinopolitiikkaa. - Lieksan Kiinteistöt Oy on merkittävä yrityskiinteistöjen omistaja ja vuokranantaja kaupungissa, paitsi yrityksille, niin myös yksityisille ihmisille, kaupunginjohtaja taustoittaa. -Jatkuvalla ja suunnitelmallisella lainajärjestelyllä turvataan kiinteistöyhtiön toimintaedellytyksiä sekä varmistetaan toimitilojen ja vuokra-asuntopalvelujen tarjoaminen kaupungissa. Kiinteistöyhtiö tarjoaa edullisia vuokra-asuntoja kuntalaisille ja vastaa myös sosiaalisen asumisen järjestämisestä Lieksassa. Yrityskiinteistöjen kautta puolestaan varmistetaan työpaikkojen säilyminen ja niiden lisääntyminen paikkakunnalla, Määttänen jatkaa.

Lieksan Kiinteistöt Oy:n lainakanta on syntynyt pääosin Lieksan Teollisuuskylä Oy:n ja Lieksan Vuokratalot Oy:n toiminnan aikana ennen fuusiota. Lainakannan pienentäminen on ollut yhtiön tärkeä tavoite koko sen toiminnan ajan. Yhtiö on laatinut lainojen hoidosta pitkän ajan suunnitelman, jonka puitteissa lainoja pyritään lyhentämään.

Nyt esitetty laina on jatkoa lainajärjestelyille, ja se turvaa lainojen lyhennysten hoidon vuoden 2024 loppuun saakka. Lieksan kaupunginhallitus saa esityksen käsiteltäväkseen maanantaina 16.5.2022.

 

Lisätietoja:

 

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001 / jarkko.maattanen@lieksa.fi

Kerrostalon ulko-ovi, seinässä teksti Lieksan Kiinteistöt Oy.