Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunki mukaan Itärata Oy:öön

Lieksan kaupunki mukaan Itärata Oy:öön

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle yhtiön omistamiseen ja rahoittamiseen osallistumista

 

Lieksan kaupunginhallitus päätti maanantain 21.6. kokouksessaan esittää valtuustolle osallistumista Itärata Oy:n omistamiseen ja rahoittamiseen. Lieksan kaupungin panostus yhtiöön olisi 170.000 €, ja se jakaantuisi arviolta noin yhdeksälle vuodelle. Lieksan kaupunginvaltuusto päättää asiasta kokouksessaan 28.6.

 

Itäradan kehittäminen pohjautuu Lentorata-Porvoo-Kouvola -linjaukseen. Nopeushyötyjen lisäksi uudella raideyhteydellä saadaan raiteille lisäkapasiteettia ja mahdollistetaan palvelutason nosto sekä tulevaisuuden suurnopeusjunat.

 

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo, että Helsinki-Joensuu-välin nopeutumisella olisi myös Lieksaan positiivisia vaikutuksia. -Itärata-hanke toteutuessaan on selkeä kilpailutekijä henkilö- ja tavaraliikenteessä, ja lisää Lieksankin saavutettavuutta.

 

–Henkilöliikenteen osalta lyhentynyt matka-aika varmistaa nopeat ja sujuvat yhteydet Lieksaan pääkaupunkiseudulta, muualta itäisestä Suomesta ja Pietarista, millä on merkitystä niin kuntalaisten, työmatkalaisten kuin matkailijoiden osalta, kaupunginjohtaja sanoo. -Nopeammat raideyhteydet lisäävät myös elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja lisäävät yritystemme kilpailukykyä alati kiristyvässä markkinatilanteessa.

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001