Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunki asettaa Koli-Ahmovaara osayleiskaavan 2040+ voimaan muilta kuin valituksen alaiselta alueelta

Lieksan kaupunki asettaa Koli-Ahmovaara osayleiskaavan 2040+ voimaan muilta kuin valituksen alaiselta alueelta

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 21.3.

Lieksan kaupunginvaltuuston 31.1.2022 hyväksymästä Koli-Ahmovaara osayleiskaavasta 2040+ tehtiin yksi valitus Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Valituksen tekijänä oli yksityinen kiinteistöyhtiö, ja valituksessa vaadittiin kumoamaan kaava siltä osin, kun se koskee Loma-Kolin aluetta. Valituksen sisältö pohjautuu kiinteistöomistajien yhdenvertaiseen kohteluun sekä siihen, että kaupunginvaltuuston päätös loukkaa muutoksenhakijan oikeutta käyttää omistamansa kesämökkikiinteistön piha-aluetta haluamallaan tavalla ja oikeutta määrätä kiinteistön käytöstä.

Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen kertoo, että kaupunki on tutkinut tarkemmin valituksen sisällön vaikuttavuutta koko kaavaan. Valituksen liitteissä valittaja yksilöi tarkemmin, mitä toimintoja, kiinteistöjä ja siten aluetta valitus koskee. -Asiasisällön perusteella tutlkitsemme niin, ettei valitus koske koko Loma-Kolin aluetta, vaan määrättyä osaa siitä, elinvoimajohtaja Saastamoinen tarkentaa.

Maankäyttö- ja rakennuslain §201 mukaan kunnanhallitus voi määräyksellään asettaa yleiskaavan voimaan ennen kaavan varsinaista lainvoimaisuutta kaava-alueen siltä osalta, johon valitusten ei voida katsoa kohdistuvan.

-Lieksan kaupungin näkökannasta on tärkeää, että Kolin alueen kehittäminen menee eteenpäin osayleiskaavan mukaisesti muilla mahdollisilla alueilla, joten Lieksan kaupunginhallitus käsittelee kaavan voimaan asettamista muiden kuin valituksen alaisten alueiden osalta kokouksessaan maanantaina 21.3., elinvoimajohtaja Saastamoinen kertoo. -Jos kaupunginhallitus asettaa kaavan pääosin voimaan, kaavan voimaantulosta kuuluttaminen voidaan tehdä välittömästi kaupunginhallituksen antaman määräyksen jälkeen ja uusi yleiskaava tulee jo heti ohjaamaan alueen maankäyttöä.

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja

susanna.saastamoinen@lieksa.fi / 040 1044 009