Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin vuoden 2023 taidepalkinto Lasse Martikaiselle

Lieksan kaupungin vuoden 2023 taidepalkinto Lasse Martikaiselle

Lieksan kaupungin vuoden 2023 taidepalkinto myönnettiin Lasse Martikaiselle Kolin Veistospuiston luomisesta ja paikallisen kulttuuriperinnön hyödyntämisestä matkailussa.

Taidepalkinto on 1.000,00 euroa ja lisäksi siihen kuuluu kunniakirja. Palkinto luovutetaan itsenäisyyspäivän juhlassa Lieksan kulttuurikeskuksessa 6.12.2023 klo 14.00.

Asiasta päätti Lieksan hyvinvointilautakunta kokouksessaan 28.11.

 

Veistospuisto kulttuurimatkailukohteeksi

Kolilainen puutarhayrittäjä ja itseoppinut taiteilija Lasse Martikainen on perustanut ja luonut Kolin veistospuistosta mielenkiintoisen kulttuuri- ja käyntikohteen. Vuonna 2019 avattu veistospuisto on erinomainen vierailukohde Kolin kylällä niin paikalliselle väelle, lapsiperheille kuin alueelle saapuville matkailijoillekin. Veistospuisto vahvistaa ja ylläpitää Kolin mittavaa taideperintöä, ja täydentää osaltaan Kolin alueen oheispalvelutarjontaa kasvaneen majoituskapasiteetin tarpeisiin.

Martikainen on tehnyt veistospuistoonsa kymmeniä taideteoksia, jotka ovat saaneet innoituksensa mytologiasta ja Kolin luonnosta. Veistosten materiaaleina on käytetty metalleja, kiveä, lasikuitua ja kierrätysmateriaaleja.

 

Esimerkki rohkeudesta ja innokkuudesta

Kolin Puutarhan pihapiirissä sijaitseva veistospuisto on hyvä esimerkki rohkeudesta, innokkuudesta ja paikallinen kulttuuriperinnön hyödyntämisestä matkailussa.

Lasse Martikaisen veistotaito on punnittu myös kilpailuissa. Viime kesänä hän voitti jo kolmannen kerran kivenveiston Suomen mestaruuden koneveistäjien kilpailussa Juuassa.

Lasse Martikainen on aktiivinen toimija Kolin Kotiseutuyhdistyksen johtokunnassa ja Kolin Kulttuuriseuran hallituksessa.

 

 

Lisätietoja:

 

Asko Saarelainen, kansalaisopiston rehtori, fil.lis.

p. 040 1044 111 / asko.saarelainen@lieksa.fi

Kuva Kolin veistospuistosta