Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin metsäsuunnitelma vuosille 2024-2032

Lieksan kaupungin metsäsuunnitelma vuosille 2024-2032

Lieksan kaupungin metsäsuunnitelma on päivitetty vuosille 2024-2032. Metsäsuunnitelma noudattaa vuonna 2021 hyväksyttyjä kaupungin metsien hoidon ja käytön periaatteita.

Kaupunki omistaa metsätalousmaata noin 4500 ha, jakaantuen 84 metsäkiinteistöön.  Metsäsuunnitelma on jaettu neljään kokonaisuuteen:

  1. kaikki metsäkiinteistöt
  2. yli 10 hehtaarin metsäkiinteistöt
  3. alle 10 hehtaarin metsäkiinteistöt
  4. saarikiinteistöt

Lieksan kaupungin metsätaloudesta ja metsien hoidosta vastaa kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikan päällikkö päättää luonnon varojen ja metsätaloustuotteiden myymisestä johtokunnan antaman ohjeistuksen mukaisesti, ja korttelialueiden osalta kuultuaan maankäyttöpäällikköä.

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin metsäsuunnitelman maanantaina 8.1.2024 ja antoi kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunnalle tehtäväksi laatia metsäsuunnitelmaa tarkemman metsien hoidon työsuunnitelman vuosille 2024-2027.

Työsuunnitelmassa on syytä tarkastella erikseen varsinaiset metsäkiinteistöt, saarikiinteistöt ja taajamametsät sekä näihin kohdistettavat metsänhoidolliset toimet, niistä saatavat tulot, tarvittavat kunnostustoimet ja niihin liittyvät kustannukset. Työsuunnitelma on kiinteistökohtainen vuosisuunnitelma, joka ohjaa metsävarallisuuden kestävää hoitoa Lieksan kaupungin metsien hoidon ja käytön periaatteiden mukaisesti. Työsuunnitelman pohjalta laaditaan vuosittain metsävarallisuuteen liittyvä talousarvio- ja käyttötaloussuunnitelma.

Kuntatekniikkaliikelaitoksella on käynnissä uuden metsävastaavan rekrytointi. Tehtävään hakuaika päättyi 2.1. ja hakemuksia saapui 14. Metsävastaavaksi hakeneiden haastattelut alkavat tammikuussa ja tavoitteena on, että uusi metsävastaava aloittaa työnsä maaliskuussa 2024. Uusi metsävastaava saa tehtäväkseen työsuunnitelman laatimisen vuosille 2024-2027. Suunnitelman hyväksyy kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta.

 

Lisätietoja:

 

Arto Sihvonen, vt. kaupunginjohtaja

arto.sihvonen@lieksa.fi / 040 1044 101

 

Ritva Patja, kuntatekniikan päällikkö

ritva.patja@lieksa.fi / 040 1044 704