Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungille erillinen koulutus- ja opetuspuolen yhteistyösopimus Kiinan Deqingin kanssa

Lieksan kaupungille erillinen koulutus- ja opetuspuolen yhteistyösopimus Kiinan Deqingin kanssa

Solmittu yhteistyö- ja ystävyyskaupunkisopimus konkreettisiin tuloksiin

 

Lieksan kaupunki solmi yhteistyö- ja ystävyyskaupunkisopimuksen Kiinan Huzhoun kaupunkiin kuuluvan Deqingin piirikunnan kanssa toukokuun alkupuolella. Tavoitteena oli konkreettinen yhteistyö erityisesti koulutus- ja matkailupuolella heti alkuvaiheesta lähtien.

 

–Hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen solmi viime viikolla Kiinan matkansa aikana erillisen, koulutus- ja opetuspuolen yhteistyösopimuksen, joten tavoitteemme konkretiasta toteutuivat hyvinkin nopeasti, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo.

 

Koulutus- ja opetuspuolen sopimuksessa määriteltiin yhteiset tavoitteet yhteistyölle. –Sopimus pitää sisällään mm. opettajien välisen yhteistyön ja opettajavaihdon, kiinalaisen kouluryhmän vierailun jo kuluvana kesänä, samoin kuin ystävyyskouluyhteistyön, taustoittaa sopimuksen sisältöä hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen Lieksan kaupungilta.

 

Deqingissä koulujen rehtorit sekä kasvatus- ja koulutustoimen hallinto olivat kiinnostuneita mm. siitä, miten Lieksassa opetetaan luontoaiheita käytännössä.

 

–Lieksassa on pitkä kokemus luontopainotteisten leirikouluohjelmien toteuttamisessa, ja saamme Kiinasta noin 20 oppilasta ja viisi opettajaa heinä-elokuun vaihteessa tutustumaan suomalaiseen luontoon ja aktiviteetteihin, hyvinvointijohtaja Sihvonen sanoo. Oppilaat ovat yläkouluikäisiä ja yhteistyöhön liittyen myös lieksalaisia oppilaita osallistuu vierailuohjelmaan. Vierailuohjelma toteutetaan yhteistyössä Future Missions Oy:n hallinnoiman Elämyksellinen koulutusmatkailu –hankkeen kanssa.

 

Opettajavaihtoa on tavoitteena tehdä eri koulutustasoilla. –Kiinalaiset olivat erityisen kiinnostuneita varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen, esimerkiksi erityisopetukseen, liittyvistä sisällöistä, mutta myös toisen asteen ammatillisen koulutuksen yhteistyö nousi esille keskusteluissa.

 

Myös matkailupuolen yhteistyökuviot painottunevat alkuvaiheessa koulutusvientiin. –Pääsimme keskustelemaan mm. erilaisten luontoaktiviteettien kehittämisestä Deqingissä, johon he voisivat hyödyntää lieksalaisten yrittäjien ja muiden toimijoiden ammattitaitoa, toteaa Kiinassa mukana ollut Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen. –Matkailupuolen koulutukseen liittyviä sisältöjä työstämme vielä konkreettisemmalle tasolle, mutta matkailumme kannalta iso merkitys on näiden kiinalaisten ryhmien vierailulla ja sitä kautta matkailutietoisuuden nousemisessa Kiinan päässä.

 

Lieksan kaupungin vierailua oli organisoimassa asiantuntijayritys Future Missions Oy ja sieltä erityisesti Deqingistä kotoisin oleva Yu Nan.

 

Hyvinvointijohtaja Arto Sihvosen vierailuista eri kouluille uutisoitiin kasvatus- ja opetustoimen, sekä koulujen kautta, ohessa on muutama kuva kouluvierailuista.

 

 

Deqingin esittelyvideo https://www.youtube.com/watch?v=0ei3fc-2Ep4&feature=youtu.be

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, p. 04010 441001, arto.sihvonen@lieksa.fi.

Jarkko Määttänen, Lieksan kaupunki, p. 04010 44001, jarkko.maattanen@lieksa.fi