Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan ja Juuan Kohti työtä ja koulutusta -työllisyyshankkeelle jatkoaika 30.6.2023 saakka

Lieksan ja Juuan Kohti työtä ja koulutusta -työllisyyshankkeelle jatkoaika 30.6.2023 saakka

 

Lieksan kaupungin työllisyyspalveluvastaavan virkaan 1.5. alkaen Raija Schroderus

 

Lieksan kaupungin ja Juuan kunnan yhteinen Kohti työtä ja koulutusta -hanke on saanut muutos- ja jatkoaikapäätöksen kesäkuun loppuun 2023 saakka. -Hanke oli alun perin päättymässä 31.5.2022, ja nyt hankkeen toimenpiteitä voidaan siis tehdä reilu vuosi alkuperäistä pidempään, Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Saastamoinen kertoo. -Työllisyyshankkeita on ymmärtääkseni laajemminkin pidennetty johtuen mm. koronan aiheuttamasta tilannemuutoksesta ja eri puolella Suomea toteutettavien työllisyyden kuntakokeilujen pituudesta.

 

Lieksan ja Juuan kunnan yhteisen hankkeen onnistumisen kannalta jatkoaika on tervetullut. Hankkeen yhtenä keskeisenä sisältönä on pitkään työttömänä olleiden asiakkaiden poluttaminen kohti koulutus- ja työmahdollisuuksia, samoin kuin asiakkaiden ohjaaminen mm. lääkäripalveluiden piiriin. -Koronan vuoksi osa toimintasuunnitelman asioista on jouduttu siirtämään eteenpäin ja verkostoyhteistyötä ei ole pystytty tekemään aiempaan tapaan, minkä lisäksi asiakkaiden polutukset ovat usein pitkiä prosesseja, perustelee elinvoimajohtaja.

 

Keväällä tulee muutoksia myös Lieksan työllisyyspalveluiden tulosyksikköön. Työllisyyspalveluvastaavana eli tulosyksikköpäällikkönä aloittaa 1.5. Raija Schroderus. Schroderus tulee toimimaan osa-aikaisesti myös Kohti työtä ja koulutusta -hankkeen projektipäällikkönä edeltäjänsä tapaan.

 

-Schroderus työskenteli Kohti työtä ja koulutusta -hankkeessa eli hänen paikkansa tulee avoimeksi lähiaikoina, Saastamoinen taustoittaa. Hankkeessa on ollut muutama lyhyehkö, määräaikainen työsuhde, jotka nyt laitetaan uudelleen auki haettavaksi hankkeen loppuun saakka. Hankkeen jatkoaika- ja muutospäätöksessä hankkeelle saatiin myös yksi ylimääräinen lisähenkilötyövuosi, joka myös täytetään jollakin aikavälillä.

 

Kaupungin työllisyyspalveluihinkin tulee yksi työvalmentajan vakituinen paikka haettavaksi. -Paikka on ollut täyttämättä viime syksystä lähtien, eli kyseessä on entinen toimi, jota nyt lähdemme täyttämään, elinvoimajohtaja toteaa.

 

-Tavoitteena on laittaa mahdollisimman paljon paikkoja yhtä aikaa avoimiksi lähiaikoina, Saastamoinen summaa.

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, p. 040 1044 009