Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksa yksinkertaistaa yhdistysten avustusten hakemista järjestelmämuutoksilla

Lieksa yksinkertaistaa yhdistysten avustusten hakemista järjestelmämuutoksilla

Avustusten haku alkaa 15.3.2021

 

Lieksan kaupunki on muuttamassa yhdistyksille myönnettävien avustusten hakemista käytettävyydeltään helpommaksi. Avustuksia haetaan edelleen sähköisesti miunpalvelut.fi -sivustolta.

-Järjestelmä on tietyiltä osin ollut sekä avustusten hakijoille että avustushakemusten käsittelijöille haasteellinen käyttää, minkä vuoksi olemme kehittäneet järjestelmätoimittajan kanssa hakemista ja hakuprosessia helpottavia käytäntöjä, kertovat kaupunginhallituksen ja hyvinvointilautakunnan avustuksia valmistelevat elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen ja hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Suurimmat muutokset liittyvät järjestelmään kirjautumiseen, liitteiden käsittelyyn ja hakemuksen allekirjoittamiseen. Järjestelmään kirjaudutaan aiemmasta poiketen Suomi.fi -tunnuksilla, jolloin yhdistyskohtaista salasanaa ei enää tarvita. -Tämä poistaa sen haasteen, että yhdistyksen hakijatunnukset ja salasanat eivät siirry yhdistyksen sisällä eteenpäin henkilöiden vaihtuessa, Saastamoinen ja Sihvonen sanovat.

Avustushakemuksen voi jatkossa allekirjoittaa yksi yhdistyksen hyväksymä henkilö eli toisena allekirjoittajana ei tarvitse olla jatkossa puheenjohtajaa tai muuta nimenkirjoitusoikeuden omaavaa henkilöä. -Yhdistysten hallitusten täytyy joko käsitellä hakemuksen täyttävän henkilön valtuutus hallituksen kokouksessa omana pykälänään tai myöntää erillinen valtakirja henkilölle hakemuksen täyttämistä ja lähettämistä varten.

Kolmas suuri muutos liittyy liitteiden käsittelyyn. Käytössä olleesta, erillisestä dokumenttipankista luovutaan, ja liitteet tulevat suoraan asianomaisen hakemuksen yhteyteen. -Päivitetyn avustusohjeen yhteyteen tarvittavia liitteitä on samalla tarkennettu, ja ne kannattaa toki etsiä valmiiksi hakemuksen täyttämistä aloitettaessa, Lieksan kaupungilta muistutellaan.

Vuoden 2021 toiminta- ja kohdeavustusten hakuaika alkaa 15.3. klo 9 ja päättyy 15.4. klo 15. Avustuksia hakeville toimijoille järjestetään hakuprosessiin ja -järjestelmään liittyvä tiedotustilaisuus 16.3.2021. Lisäksi hakijat saavat tarvittaessa yksilöllistä ohjausta hakujärjestelmän käyttöön.

 

Lisätietoja www.lieksa.fi/avustukset.

 

Lisätietoja:
Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, p. 040 1044 101

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, p. 040 1044 009