Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksa tervehtii vuotta 2021 virtuaalisesti

Lieksa tervehtii vuotta 2021 virtuaalisesti

Lieksan kaupunki yhdessä Lieksan kaupunkikeskusyhdistys ry:n kanssa lähettää tänä vuonna uudenvuoden terveiset Lieksasta videon muodossa. Video julkaistaan Lieksan kaupungin YouTube-kanavalla 31.12.2020 klo 15. Video on vapaasti katsottavissa myös kaupungin verkkosivuilla www.lieksa.fi sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivuilla.

Perinteistä uudenvuoden vastaanottoa ilotulituksineen Lieksan torilla ei tänä vuonna järjestetä. Lieksan kaupunginhallitus päätti asiasta 16.11.2020, ja yksimielinen kanta oli, että koronavirustilanteen vuoksi ei ole tarkoituksenmukaista järjestää perinteistä vastaanottoa.

Lieksan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen toteaa, että vaikka perinteistä kokoontumista torilla ei tänä vuonna järjestetä, voi videolla tavoittaa jopa entistä laajemman joukon ihmisiä. -Videotervehdyksen pääsevät näkemään myös he, ketkä eivät paikan päälle torille pääsisi tulemaan. Ja jos kenellä ei ole omaa tietokonetta tai älypuhelinta, voivat läheiset puolestaan näyttää videon vierailujensa yhteydessä vielä vuodenvaihteen jälkeenkin ja tällä tavalla mahdollistaa heidän osallistumisensa. Muutos ei aina ole huono asia, vaan se voi luoda uusia ja toimivia, jopa pysyviä toimintatapoja, Oravalahti-Pehkonen jatkaa.

Koronapandemian vuoksi myös Lieksan kaupunkikeskusyhdistys ry päätti luopua perinteisestä koko perheen uudenvuodenvastaanotosta. -Vuoden vaihtuminen on juhla, johon liittyy erilaisia perinteitä, ja perinteet puolestaan synnyttävät muistoja. Kun toimintaympäristössä tapahtuu muutoksia, myös juhlinnan muotoja voidaan muuttaa, toteaa koronapandemian aiheuttamista muutoksista puolestaan Lieksan kaupunkikeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Matti Taponen. -Video on innovatiivinen ja rohkea askel, jonka kaupunki on ottanut, ja kaupunkikeskusyhdistys on ollut mielihyvin mukana toteutuksessa. Lopputulos on hyvä, ja se tehtiin paikallisin voimin, mikä on myös hieno asia, Taponen tarkentaa.

Uudenvuoden videolla Lieksan päiväkodit ja koulut lähettävät omat tervehdyksensä ja videon musiikista vastaa Lieksan Nuorisopuhallinorkesteri yhdessä puhallinorkesteri Pielisen kanssa, johtajanaan Juha Tiensuu. Kaupungin puolesta uudenvuoden puheen videolla pitää kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Osana uudenvuoden juhlistamista on myös itsenäisyyspäivänä alkanut Lieksan vesitornin valaisu, joka kestää 3.1.2021 asti.

 

Lisätietoja:

Lea Oravalahti-Pehkonen, Lieksan kaupunginhallituksen puheenjohtaja

lea.oravalahti-pehkonen@edu.lieksa.fi

 

Matti Taponen, toiminnanjohtaja, Lieksan kaupunkikeskusyhdistys ry

mattijuhani1703@gmail.com