Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Liekeissä Lieksassa –hankkeelle tukea lasten ja nuorten kerhotoimintaa varten

Liekeissä Lieksassa –hankkeelle tukea lasten ja nuorten kerhotoimintaa varten

Lieksan kaupunki on saanut Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä 36 000 euroa tukea koululaisten kerhotoiminnan toteuttamiseen. Tuki kuuluu Opetus- ja kulttuuriministeriön harrastamisen Suomen malliin.

Liekeissä Lieksassa -hankkeen kerhotoiminta järjestetään oppilaille helposti osallistuttavasti koulupäivien yhteydessä, ja toiminnalla mahdollistetaan myös koulukuljetuksessa olevien lasten harrastaminen. Hankkeen yhtenä tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä.

-Lieksassa noin puolet koulujen oppilaista kuuluu koulukuljetuksen piiriin ja pitkistä välimatkoista voi muodostua kynnys koulupäivien jälkeen järjestettäviin harrastuksiin osallistumiselle. Nyt tämän hankkeen avulla jokaiselle koululaiselle tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan harrastustoimintaan, iloitsee Lieksan kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen vastuuhenkilönä toimiva Juha Ryynänen.

Kerhotoiminnan tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria harrastamaan tarjoamalla monipuolisia vaihtoehtoja, jotka toteutetaan oppilaiden toiveiden pohjalta. Kerhotoiminta järjestetään yhteistyössä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. -Seurojen ja yhdistysten kanssa yhteistyötä tekemällä on mahdollista tarjota laajempi kerhovalikoima, kuin kaupungin omana toimintana olisi, Ryynänen taustoittaa yhdistysyhteistyötä. -Tuen varmistumisen jälkeen seuraava askel onkin kerhojen toiminnan käytännön suunnittelu kouluilla elokuussa.

Avustusta myönnettäessä on otettu huomioon suunnitellun toiminnan sisältö, laatu ja laajuus sekä kustannusarvion realistisuus ja hankkeen rahoituspohja. Lisäksi avustusta myönnettäessä on tarkasteltu lasten ja nuorten kuulemisen laatua ja laajuutta sekä kuulemisesta saadun tiedon hyödyntämistä toiminnan suunnittelussa.

 

Lisätietoja:

Juha Ryynänen, perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen vastuuhenkilö

p. 040 1044 160