Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kulutus-Web -palvelu vesihuoltoliikelaitoksen asiakkaiden käyttöön

Kulutus-Web -palvelu vesihuoltoliikelaitoksen asiakkaiden käyttöön

Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitos on ottanut käyttöön Kulutus-Web -palvelun,  jossa asiakas voi ilmoittaa vesimittarilukeman, tarkastella kiinteistön vedenkulutushistoriaa, katsoa ennusteen tulevasta vesilaskun määrästä euroina, lähettää kysymyksiä tai palautetta sekä tehdä sopimuksen siirtoilmoituksen.

Vesihuoltoliikelaitos lähettää asiakkailleen vesimittarin ilmoituskortit syys-lokakuun vaihteessa. Asiakkaita pyydetään ilmoittamaan vesimittarilukeman ensisijaisesti Kulutus-Web -palvelun kautta lokakuun loppuun menessä. Asiakkaan tulee ilmoittaa vesimittarilukema vuosittain tasauslaskutusta varten.

 

Kulutus-Web -palvelun käyttö

Kulutus-Web -palveluun pääsee kirjautumaan Lieksan kaupungin verkkosivuilta, osoitteessa www.lieksa.fi/vesihuolto. Palveluun kirjautumista varten pitää olla kulutuspisteen ja vesimittarin numerot. Molemmat numerot löytyvät joko vesilaskusta tai vesimittarin ilmoituskortista.

Vesihuoltoliikelaitos pyytää asiakkaita tarkistamaan palveluun kirjautumisen yhteydessä, että laskussa tai vesimittarin ilmoituskortissa ilmoitettu vesimittarinumero vastaa omassa vesimittarissa olevaa numeroa. Jos vesimittarissa oleva numero eroaa laskuun tai vesimittarin ilmoituskorttiin merkitystä, vesihuoltoliikelaitos pyytää asiakasta ottamaan yhteyttä vesihuoltoliikelaitoksen asiakaspalveluun.

Kulutus-Web -palvelussa vesimittarilukema ilmoitetaan täysinä kuutioina, esimerkiksi 1946. Palvelu antaa virheilmoituksen ja pyytää tarkistamaan vesimittarilukeman uudelleen, jos syötetty vesimittarilukema poikkeaa huomattavasti vuosikulutusarviosta. Tällaisessa tilanteessa lukema tulee tarkistaa mittarista uudelleen. Jos lukema on oikein, lukema hyväksytään painamalla Lähetä ilmoitus painiketta. Jos poikkeama on suuri tai asiakas epäilee virhettä, asiakasta pyydetään ottamaan yhteyttä vesihuoltoliikelaitoksen asiakaspalveluun.

Vesimittarilukema siirtyy palvelusta vesihuoltoliikelaitoksen tietokantaan ja seuraava lasku tasataan ilmoitettuun lukemaan. Ohjelma laskee uuden vedenkulutusarvion todellisen kulutuksen mukaan.

 

Lisätietoja:

Hanne Turunen, toimistoinsinööri

p. 040 1044 736 / hanne.turunen@lieksa.fi

Roiskuvaa vettä ja logo:Lieksa vesihuolto