Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronavirustilanne Lieksassa tasaantunut ja vakaa

Koronavirustilanne Lieksassa tasaantunut ja vakaa

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontui 19.9.2022 tilannepalaveriin ja totesi koronatilanteen kaupungissa vakaaksi. Koronavirusta on edelleen liikkeellä, testausten määrät ovat vakiintuneet ja myös tartuntoja ilmenee tasaisesti. Suurin osa taudeista sairastetaan tällä hetkellä kotioloissa ja sairaalahoidon tarve on vähentynyt.

Siun sote jatkaa koronarokotteiden antamista entiseen tapaan, THL:n suosittelemien tehosterokotteiden aikataulu tarkentuu myöhemmin syksyllä.

Vakaan tilanteen myötä kaupungin valmiusryhmä päätti lopettaa säännöllisten tilannepalaverien pitämisen. -Tilanteen kehittymisen seuraamista valmiusryhmä jatkaa kuitenkin edelleen aktiivisesti ja mikäli tilanteeseen tulee olennaisia muutoksia, valmiusryhmä kutsutaan koolle, tilannetta taustoittaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Säännöllisten kokoontumisten ansiosta meillä on ollut hyvä tilannekuva koko ajan ja olemme pystyneet reagoimaan nopeastikin tilanteiden vaatimalla tavalla, Määttänen kertoo.

Lieksalaisille valmiusryhmä antaa kiitosta koronapandemian aikaisesta toiminnasta. -Meillä on kyllä noudatettu erinomaisesti annettuja ohjeita ja toimittu tilanteiden vaatimalla tavalla, kaupunginjohtaja kiittelee. -Yhteisesti asioihin ottautuminen, käsihygieniasta huolehtiminen, turvavälien pitäminen ja kasvomaskien käyttö, ovat tehokkaasti taltuttaneet ryppäitä, mitä Lieksassakin on ollut. Tästä toivottavasti jää meille mieliin hyviä keinoja myös muiden kiertävien tautien torjuntaan, Määttänen toivoo.

 

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

jarkko.maattanen@lieksa.fi / p. 040 1044 001

Piirretty kuva kolmesta punaisesta koronaviruksesta.